Hűsítő vegán eperkrémleves – hozzáadott cukor és főzés nélkül

Eperkrémleves eperrel és mentalevéllel díszítve, barna kerámiatányérban, piros-fehér kockás alátéten.

A nyári melegben szinte nincs is jobb, mint egy tányér hűtőhideg eperkrémleves. Ehhez a verzióhoz ráadásul még főzőlapot sem kell beindítanod, elég hozzá egy turmixgép vagy egy botmixer és egy hűtő.

Immár az eperszezon kellős közepén járunk, és miután nem tart sokáig, érdemes minden ízét kiélvezni ennek az időszaknak. Erre számos formában lehetőséged nyílik, eheted például magában is, de ha egy kis csavarra vágysz, készíthetsz belőle

Klasszikus megoldás persze az eper felhasználására az eperleves is, ennek az elkészítésére pedig ezernyi variáció létezik. Mi most egy nyers verziót hozunk, hogy a hirtelen jött kánikulában ne kelljen bajlódni a főzéssel. Ráadásul ez az eperkrémleves igazi hűsítő finomság is lehet a forró nyári napokon. Az édes, lédús eper, a krémes banán és a lágy mandulatej harmonikus kombinációja pár csepp citromlével egészül ki, a végeredmény pedig egy igazán üdítő leves. Az egyszerű hozzávalók ellenére is különleges fogás ez, amelyet tálaláskor a friss mentalevél tesz teljessé.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 600 g friss eper
  • 200 g banán
  • 600 ml mandulatej
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 4-6 levél friss menta

A vegán eperkrémleves elkészítése

  1. Az epret mosd meg, a banánt hámozd meg, darabold fel.
  2. Tedd a turmixgépbe a mandulatejjel és a citromlével.
  3. Turmixold simára, hűtsd le.
  4. Tálaláskor díszítsd friss mentalevelekkel.

© 2025 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének