Most olvasott cikk
A Nordstrom divatcég nem árul többé szőrmét és egzotikus állatokból készült bőrtermékeket

A Nordstrom divatcég nem árul többé szőrmét és egzotikus állatokból készült bőrtermékeket

Nordstrom üzletlánc

A Nordstrom divatcég bejelentette, hogy 2021 végére véget vet a szőrmék, valamint az egzotikus állatbőrök értékesítésének.

Ez a döntés a fogyasztók igényei nyomán született, a The Humane Society of the United States (HSUS) szervezettel összefogva, és az összes Nordstrom cégre vonatkozik, mint a Nordstrom Rack, a Last Chance stores, és a Nordstrom webáruházak.

A vállalat nem fogja többé gyíkok, kígyók, pitonok, alligátorok, krokodilok, struccok, cápák, kenguruk és ráják bőrét beszállítani.

Elköteleződve

„Vezető divatkereskedelmi cégként elkötelezettek vagyunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk a vásárlóinknak. Ez az elköteleződés azt jelenti, hogy folyamatosan figyeljük a fogyasztók visszajelzéseit és olyan termékeket kínálunk, melyek megfelelnek az igényeiknek”

– mondta Teri Bariquit, a Nordstrom kereskedelmi vezetője egy sajtónyilatkozatban.

„A jövőbeni fejlesztéseink részeként együttműködünk a Humane Society of the United States állatjogi szervezettel, és a közelmúltban meghoztuk a döntést, hogy nem kínálunk termékeket eredeti szőrméből vagy egzotikus állatok bőréből, és ez minden üzletünkre vonatkozik.”

Igazi győzelem

A HSUS üdvözölte a döntést, hogy a divatcég beépíti üzletpolitikájába az erőszakmentességet azáltal, hogy nem forgalmaz szőrmét és egzotikus állati bőrt.

Kifejezve hálájukat, egy Instagram posztban ezt írták:

„A Nordstrom átvette a stratégiát, mely szerint szembeszáll a szőrmével és egzotikus állati bőrrel! Ez hatalmas győzelem, hiszen számtalan állat menekül meg ezáltal, és egyértelművé válik, hogy az állati bőr és szőrme a múltunk szükségtelen terméke. Ez a nyilatkozat nem is jöhetett volna jobbkor. Nyilvánvaló, hogy az óriási környezetterhelés és az iszonyatos kegyetlenség mellett a szőrmeállatok tenyésztése még a COVID-19 terjedéséhez is hozzájárul, mivel a szőrmetelepeken elhatalmasodott a járvány Európában és az Egyesült Államokban is. Köszönhetően a támogató hozzáállásnak, jobbá tesszük az állatok jövőjét.”

A PETA, mely már 1980 óta szorgalmazza, hogy a Nordstrom szüntesse be a bőr- és szőrmetermékeket, köszönetét fejezte ki a döntés miatt, hogy a divatcég helyesen cselekedett az állatokkal kapcsolatban, akiket eddig megkínoztak és megöltek a bőrük és szőrméjük megszerzése érdekében.

Az állatvédő szervezet most arra buzdítja a Nordstromot, hogy minden állati eredetű terméket szüntessen be, a tehenek és borjak, bárányok, malacok, kecskék és bivalyok bőrét is beleértve.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.