Most olvasott cikk
Egy amerikai műsorvezető szerint a vegán hamburgerek által Bill Gates mikrochipeket akar belénk ültetni

Egy amerikai műsorvezető szerint a vegán hamburgerek által Bill Gates mikrochipeket akar belénk ültetni

növényi hamburegek

Az amerikai Newsmax hírcsatorna műsorvezetője vegán kollégájával éppen a növényi hamburgerek ízéről beszélgetett, amikor is meglepő teóriával állt elő. 

Teljesen természetes, ha valakinek fenntartásai vannak a növényi hamburgerekkel szemben. Pláne, ha ezek a plant-based termékek kinézetükben és ízűkben megszólalásig hasonlítanak az állatokból készült verziókra. Sokan gyanakodni kezdenek, hogy mégis hogyan lehetséges ilyen varázslat.

De amit a Newsmax hírcsatorna The Balance című műsorában Ilona Braverman mondott ezekről az ételekről, az mindenkit meglepett. Eric Bolling műsorvezető (aki egyébként vegán) azon kijelentésére, miszerint az Impossible Foods cég termékéből készült burgert a műsorban meginterjúvolt két hölgy közül egyikük sem tudná megkülönböztetni a húsos verziótól, Ilona (a szőkehajú hölgy) így reagált:

„Itt nem az íz a lényeg. Gratulálok, hogy sikerült összehozni valamit, ami kicsit olyan, mint az igazi. De én csak az igazit eszem meg, amit a Föld bolygótól kaptam. Sosem fogok elfogyasztani semmit, ami egy laborban készült, nem is tudom, hogy miből. Nem akarom Bill Gates kamu húsát enni, mivel mikrochipet ültetnek belém. Vagy az igazit eszem, vagy semmit” – hangzott el élő adásban.

Eric Bolling ezt követően udvariasan megjegyzi, hogy egyetért az alapvető üzenettel, és ő sem fog laborban készült dolgokat enni, de az Impossible Foods marhahúspogácsája leginkább szójából készül, az pedig a földben terem, nem laborban állítják elő.

Ám a válasz ellenére a hölgy folytatta tovább: „Tudod, mi jött még egy laboratóriumból, Eric? Egy kis vírus, ami két évre térdre kényszerítette a világot.”

Majd az adás végén a „later soyboy” kifejezéssel köszön el Eric Bollingtól, ami egy olyan lekezelő megszólítás, amivel előszeretettel illetnek vegán férfiakat azok, akik szerint az állati eredetű ételek fogyasztása egyfajta férfiassági alapkövetelmény.

A nagyipari állattartás egyáltalán nem természetes

Sokan vannak, akik nem ismerik a nagyipari állattartással járó kegyetlen, illetve éppen káros részleteket, vagy csak nem hajlandóak őket tudomásul venni. A takarmánynövények termesztése miatt letaroljuk az erdőket, az állatokat szelektíven szaporítjuk, hogy minél gyorsabban és minél nagyobbra nőjenek, vagy minél több tejet adjanak.

Elszakítjuk a borjakat az anyjuktól, A4-es lap méretű helyre zsúfolunk be csirkéket, a frissen ellett kocákat pedig olyan ketrecekbe zárjuk, ahol megfordulni sem képesek. A nyomorúságos körülmények miatt pedig teletömjük a haszonállatokat antibiotikumokkal, amivel elősegítjük egy újabb vírus kialakulását.

Azt hinni, hogy a globális hústermelés jelenlegi formájában akárcsak köszönőviszonyban is áll bármivel, ami természetes, leginkább ignorancia a valósággal szemben.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.