Most olvasott cikk
Natalie Portman kedvéért még Thor is felhagyott a húsevéssel

Natalie Portman kedvéért még Thor is felhagyott a húsevéssel

Thor Love and Thunder - Natalie Portman és Chris Hemsworth vegán csókjelenete

Az önmegtartóztatás ugyan csak a csókjelenetet megelőző reggelre korlátozódott, de a színésznő értékelte a gesztust.

A villámok istenét játszó színész, Chris Hemsworth nagy húsevő hírében áll. Éppen ezért volt meglepő és kedves lépés részéről, hogy a legújabb Marvel film, a Thor: Szerelem és mennydörgés forgatásán a csókjelenetet megelőzően egy rövid ideig felhagyott a húsevéssel. A jelentben ugyanis Natalie Portman volt a partnere, akiről köztudott, hogy hosszú ideje vegán és lelkiismeretes támogatója az állatjogoknak.

A Jane Foster karakterét játszó Portman elismerően nyilatkozott a színész által tett gesztusról.

A csókjelenet napjának reggelén [Chris Hemsworth] nem fogyasztott húst, mert tudja, hogy vegán vagyok. Pedig szinte félóránként eszik valami húsételt. Ez annyira figyelmes.

A film másik hölgy főszereplője, a Valkűrt játszó Tessa Thompson sem hagyta megjegyzés nélkül ezt a nemes cselekedetet.

„El sem tudtam képzelni, hogy képes hús nélkül is létezni. Pedig simán eszik reggelire bölényt is akár. Ez olyan aranyos tőle.”

A színésznők költői túlzásait némileg tompítja, hogy Chris Hemsworth számára nem idegen a növényi táplálkozás. Sőt, nem csak túlélt hús nélkül, de így sikerült felkészülnie és formában maradnia az Avengers: Infinity War forgatására, állítja a színész személyi edzője, Luke Zocchi.

„Egy nagyszabású kísérlet volt. Kíváncsiak voltunk, hogy meg tudja-e tartani az izmait növényi étkezéssel. Számomra is meglepő volt az eredmény, mert mindenki azt szajkózza, hogy az állati fehérje az igazi fehérje. Pedig nagyon sok proteint lehet találni a babban is.”

Natalie Portman és a veganizmus

A színésznő egyike azon prominens vegán világsztároknak, akik számára a veganizmus nem csupán egy hóbort, esetleg a legújabb hollywoodi diéta egyik formája. A gyerekkorában vegetáriánussá váló színész már egy évtizede vegánként él, méghozzá azért, mert tudja, hogy így tehet a legtöbbet egyéni szinten a biodiverzitás pusztulása és a klímakatasztrófa bekövetkezése ellen.

Sokan viccelődnek a vegánokkal, ugye? Sokan viccelődnek bárkin, aki őszintén és mélyen törődik valamivel, így van? Azért vagyok itt, hogy elmondjam, nagyszerű dolog törődni, legyen szó akár környezetvédelmi témáról, állatjogokról, a nők jogairól, egyenjogúságról, soha ne féljetek megmutatni, mennyire törődtök”

– mondta a 2019-es WE day-en tartott beszédében.

Még ugyanebben az évben az Eating Animals című dokumentumfilm producereként és narrátoraként szólt az emberekhez egy fenntarthatóbb világ reményében.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.