Most olvasott cikk
Miyoko Schinner beperelte egykori cégét, ahonnan nem olyan régen eltávolították

Miyoko Schinner beperelte egykori cégét, ahonnan nem olyan régen eltávolították

Miyoko beperelte a céget honnan kirúgták

Az alapító szexizmussal vádolja a cég vezetését. A jogi lépés azután történt, hogy a Miyoko’s Creamery beperelte az egykori alapítót, miszerint üzleti titkokat lopott a cégtől.

Lehetett számítani rá, hogy nem lesz szép vége Miyoko Schinner és az általa alapított Miyoko’s Creamery közötti csatározásnak, de az új keresettel olyan fordulatot vettek az események, ami jó eséllyel tovább mélyíti a két fél közötti ellenszenvet.

Miyoko múlt hónapban virálissá vált bejelentését követően – melyben bevallotta, hogy már hosszú ideje nem része a Miyoko’s Creamery mindennapi működésének – a cég vezetése beperelte az alapítót azzal az indokkal, hogy szerződést szegett, recepteket és érzékeny céges adatokat tulajdonított el.

Az elválás indokaként egyébként azt nevezték meg, hogy Miyoko nem rendelkezett a cég fejlődését biztosító vezetői kvalitásokkal, és nem tudott megfelelően összerakni és irányítani egy csapatot.

A hölgy LinkedInen reagált a kereset hírére, ahol kifejtette, hogy nagyon szomorúnak tartja, hogy a cég ezt gondolta megfelelő lépésnek, és hazugságnak bélyegezte a keresetben olvasható vádakat.

Visszaperli a Miyoko’s Creameryt

Schinner úgy érzi, azután döntöttek kényszerű eltávolítása mellett, miután számos panaszt emelt néhány újonnan felvett, vezető beosztású férfi ellen, akik nyíltan lealacsonyítóan viselkedtek a női munkatársakkal szemben.

A The Bloom Firm által benyújtott a keresetben az egykori alapító úgy fogalmaz, hogy az alelnök, René Weber 2021-ben történt felvételét követően szabályosan kampány indult a nők lealacsonyítására és kirekesztésére a cégen belül. Nem engedték be őket a meetingekre, visszatartottak fontos céges információkat előlük, ami következtében Miyoko nem tudta megfelelően ellátni vezérigazgatói munkáját.

A vád szerint Weber nyíltan megkérdőjelezte a női munkatársak tapasztalatát és a cég működéséhez való hozzájárulásukat is. A „hülye” és „borzalmas” néhány olyan jelző, amit Weber a női munkatársakra használt, ám a férfi kollégákkal szemben sohasem alkalmazta őket.

James Joaquin, az igazgatótanács tagja úgy nyilatkozott, hogy Schinner elbocsátására azért volt szükség, mert olyan vezérigazgatót kerestek, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik nagyobb méretű üzleti folyamatok irányításában.

Elvileg számos panasz érkezett az egykori alapítóra, és sokan azzal fenyegetőztek a vezetőség tagjai közül, hogy kilépnek Schinner folyamatos vezetési hibái miatt.

(Green Queen)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.