Most olvasott cikk
Miért Bristol az egyik leghívogatóbb vegán város az Egyesült Királyságban?

Miért Bristol az egyik leghívogatóbb vegán város az Egyesült Királyságban?

Íme az ok, amiért Bristol az egyik leghívogatóbb vegán célállomás az Egyesült Királyságban - kép1

űAz nem titok, hogy Bristol a vegánok számára kész Mennyország – szinte minden utcasarkon új növényi ételek és húsmentes menük várják hívogatóan az oda tévedő vendégeket.

Ez év elején a várost a világ vegán fővárosává koronázta a Chef’s Pencil, aki kutatásokat végzett annak bizonyítására, hogy a veganizmus ebben a városban népszerűbb, mint bármelyik másikban. A Google keresési adatainak elemzése azt mutatta, hogy a bristoli lakosok több veganizmussal kapcsolatos keresést indítottak, mint bárhol máshol a világban.

Nem csak több vegán étterem és helyszín található szerte a városban, de a rendszeres tüntetések és a vegán értékeket népszerűsítő demonstrációk helyszíneként szolgáló Bristol már egyfajta törzshellyé vált az állatimádók számára.

Egy igazán vegánbarát város: Bristol

Roisin McAuley, a Viva! nevű vegán jótékonysági szervezet PR- és marketingmenedzsere már hét éve vegán – és ebből ötöt Bristolban töltött.

„Bristol egy nagyszerű város a vegánok számára, mert gyakorlatilag bármilyen étterembe, kávézóba, vagy bármilyen más helyre besétálsz, ott szinte mindenhol szeretettel fogadnak és szolgálnak ki.”

„Saját tapasztalataim szerint, még ha nincs is vegán menü az étlapon, a bristoli éttermek séfjei nyitottak arra, hogy olyan ételt állítsanak össze, amik passzolnak a növényi étrendhez, ami azért valljuk be, nem mindenhol elképzelhető opció.”

„Sok olyan hely van az Egyesült Királyságban, ahol ha besétálsz egy étterembe és elmondod, hogy vegán vagy, csak egy üres tekintetű farkasszemezést kapsz válaszul. Itt ez egyáltalán nem így van, sok étteremben jól informáltak és többen is üzletük nagy részévé tették a vegán ételek felvételét a menüsorra.”

A Viva! egy bristoli székhelyű jótékonysági szervezet, amely immáron 25 éve dolgozik a veganizmus terjesztésén – és ezzel az Egyesült Királyság vezető vegán jótékonysági szervezetévé vált.

Ennek elérése érdekében a szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet a modern gazdálkodás gyakorlataira, információkat osszon meg ennek az életmódnak az egészségünket és a bolygót érintő jótékony hatásairól, valamint hogy ösztönözzék az embereket arra, hogy egy etikusabb életformát válasszanak.

Több ezer vegán étterem

Az elmúlt években robbanásszerűen növekedett a kereslet a növényi ételek iránt – a vezető vegán étterem-kereső, a Happy Cow listája szerint az Egyesült Királyságban ma már több, mint 9138 vegetáriánus és vegán étterem található, ebből 183 csak Bristolban.

Roisin azt nyilatkozta:

„Amikor öt évvel ezelőtt ide költöztem, még csak pár vegán étterem volt fellelhető itt, például a Café Kino, ami most már olyan ikonikus hellyé vált, mint a Spotless Leopard, Cliftonban.”

„Úgy megnőtt a növényi ételek iránti kereslet, hogy nem csak az ezekre a termékekre specializálódott boltok és éttermek, de már a nagyobb étteremláncok is egyre jobban próbálnak felzárkózni a legújabb trendhez, hogy minden betévedő vendégük igényeit ki tudják szolgálni.”

„Mivel sok ember jön Bristolba az amúgy szintén vegánbarát Londonból, és mivel egyre többen választják a vegán életformát, a vállalkozókat szinte hívogatja ez a város a növekedő kereslet miatt.

Úgy gondolom, van Bristolban egy kisebb nem-vegán csoport, akik tényleg nyitottak új dolgok kipróbálására, különösen a független vállalkozások támogatására, ami így még vonzóbbá teszi ezt a várost a kezdő üzletemberek számára.

Szociális szempontból is jó vegánnak lenni Bristolban, ugyanis van egy hatalmas vegán közösség, ami nagyon összetartó és rengeteg nagyszerű embert ismerhettem meg a vegán eseményeken való részvétel során.

Ezekben az időkben nagyon klassz vegánnak lenni, és tényleg rengeteg étteremben jobbnál jobb a kínálat. Olyan helyekkel, mint az Oowee, a hamarosan megnyíló vegán kebab üzlet, a Taste of Napoli, a Vx, a Koocha, a Matter és a hagyományos elvitelre dolgozó Marling Fish Bar, ez az etikusabb életmód nagyon gyorsan terjed, és ezt a folyamatot nagyon felemelő végigkövetni.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.