Ezeket a színes, töltött zöldségeket egyszer minden hedonistának ki kell próbálnia, és nem csak a bohém megjelenése miatt.

Ez a recept igazi ínyenceknek szól, akik nem riadnak vissza a pikáns ízektől sem. A paprika töltelékét sült zöldségek adják; a fehérjében gazdag quinoa és fekete bab- biztosítja, hogy biztos ne maradj éhes. Bár a kesumozzarella opcionális, de erősen ajánljuk.

Nehéz elhinni, hogy milyen könnyű a kesuból lágy, olvadós mozzarellát varázsolni.

Alaposan jegyezd fel ezt a receptet, mert ha egyszer kipróbálod, biztosan vissza fogsz térni hozzá.


Mexikói töltött-sült paprika csípős kesumozzarellával

Vegán


Hozzávalók:

  • A paprikához:
    • 4 kaliforniai paprika (a tetejét vágjuk le és tegyük félre, a paprikád magozzuk ki)
    • ½ csésze nyers quinoa, leöblítve
    • 1 csésze víz és egy kicsi só
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 fej hagyma, apróra vágva
    • ¾ csésze répa, feldarabolva
    • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
    • ½ csésze gomba, felszeletelve
    • 1 teáskanál fűszer csemege paprika
    • ¼ teáskanál fahéj
    • ½ teáskanál koriander
    • 1 teáskanál őrölt kömény
    • ½ teáskanál oregánó
    • ¾ csésze fagyasztott kukorica
    • 430 g konzerv feketebab, leöblítve és leszűrve
    • 1 evőkanál paradicsomszósz
    • 1 teáskanál só
    • ¼ teáskanál őrölt bors
  • A kesumozzarellához:
    • ¼ csésze nyers kesu, amelyet 2-4 óráig vízben áztatunk
    • 1 csésze édesítetlen forró mandulatej (legyél óvatos, hogy ne égesd le a tejet)
    • 2 evőkanál plusz egy teáskanál tápióka keményítő
    • 1 teáskanál sörélesztő pehely
    • 1 teáskanál almaecet, vagy citromlé
    • ¼ teáskanál só
    • ¼ teáskanál cayenne bors

Mexikói töltött-sült paprika elkészítése:

A paprika és a töltelék elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 C°-ra, és fújd le a paprikákat egy leheletnyi oliva olajjal. Ezt követően szórd meg őket sóval, és frissen őrölt paprikával. Helyezd őket fejjel lefelé (tehát a levágott részük legyen alul) egy tepsibe és süsd őket addig, amíg a paprikák puhára nem sülnek. Ez körülbelül 15 percet vesz majd igénybe.
  2. A töltelék elkészítéséhez először is főzd meg a quinoát egy közepes edényben, ehhez egy csésze sós víz szükséges. Ez általában 15 percet vesz igénybe. Ezt követően tedd félre a quinoát.
  3. Melegíts olajat egy nagyobb serpenyőben, és tedd bele a hagymát. Süsd őket üvegesre 5-6 perc alatt. Add hozzá a répát, és pirítsd ameddig puha nem lesz (kb. 8-10 perc). Majd a fokhagymát tedd bele és főzd 1-2 percig, végül a gombát 4-5 percig.
  4. Add hozzá a fűszereket és vegyítsd el a töltelékben. Ezt követően a kukoricát, a qunioát és a babot is hozzáadhatod. Keverd el jól és ellenőrizd, hogy kell-e még bele só. Ezt még 5-8 percig főzd, majd tedd félre hűlni.
Ez is érdekelhet ➡  BBQ omlós répacsíkok tésztaköntösben

A kesumozzarella elkészítése:

  1. Szűrd le a kesut és tedd félre a vizet. Minden hozzávalót tégy a mixerbe és keverd simára 1-2 perc alatt.
  2. A kesus keveréket öntsd egy kisebb lábasba és közepes lángon kezdd el főzni. Vigyázz, mert gyakran kell kevergetned ahhoz, hogy nehogy odaégjen vagy összecsomósodjon. Az edény szélére ragadt szószt és a közepét is figyeld. Amikor a sajt elkezd sűrűsödni, vedd le közepesről alacsonyra a hőfokot. Akkor vedd le a tűzről, ha nyúlóssá és sűrűvé vált. Ez az egész folyamat körülbelül 5 percet fog átölelni.

A sült paprika elkészítése:

  1. Oszd el a tölteléket a paprikák között, töltsd meg őket, és győződj meg róla, hogy minden paprika tisztességes adag tölteléket kapott. Ha a kesusajtos változatot választottad, akkor a tetejüket locsold meg a sajtszósszal.
  2. A paprikákra helyezd rá a levágott tetejüket, és helyezd őket egy tepsibe, majd süsd őket 200 C° -on 15-20 percig.

Megjegyzés:

Plusz ötlet: Tálald a sült paprikákat friss petrezselyemmel vagy korianderrel a tetejükön! Ha maradt töltelék, akkor betekerheted salátalevélbe és wrapként elfogyaszthatod, vagy csak edd meg magában. Hidd el, még így is isteni!

Mexikói töltött-sült paprika csípős kesumozzarellával (vegán)


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Kulcsszavak: bell paprikavegán
Prove.hu
Eszter

Eszter

Közgazdász, publicista
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.

1 hozzászólás

Írd le a véleményed!