Most olvasott cikk
Stella McCartney nyári vegán kollekcióját különleges állatmenhelyen fotózták

Stella McCartney nyári vegán kollekcióját különleges állatmenhelyen fotózták

Stella McCartney összekapcsolta egy adománygyűjtő akcióval legújabb kollekciójának fotózását. A divattervező többet is bemutatott a Gentle Barn-menhely állatai közül.

Elkészült Stella McCartney idei nyári kollekciójáról a hivatalos fotósorozat. Madelyn Cline amerikai színésznő pózolt a Gentle Barn (Gyengéd Pajta) nevű menhely mentett állataival a frissen tervezett ruhákban.

A modellkedést elvállaló színésznő egyébként maga is vegán, kollégáját, Chase Stokest – akivel az Outer Banks című sorozatban játszanak együtt – inspirálta arra, hogy többet megtudjon a vegánságról.

Már jó ideje kollégák voltunk, bőven azelőtt, hogy a való életben is felizzott volna közöttünk a szikra. Tudta, hogy eszem húst, mégsem csinált nagy ügyet belőle, így szinte kötelességemnek éreztem, hogy többet megtudjak a növényi alapú étrendről

mesélte Chase Stokes, aki később több mint egy évig, 2021 novemberéig egy párt alkotott a színésznővel.

Megrendítő történetek a fényképek mögött

Stella McCartney, hogy közelebb hozza követőihez a fotókon szereplő állatokat és társaikat, hivatalos oldalán a történetüket is közzétette, arra buzdítva az olvasókat, hogy aki megteheti, lehetőségeihez mérten támogassa a Gentle Barnt.

Ott van például Madonna, a tehén, akit születése után elszakítottak az anyjától, majd láncra verték, hogy ne tudjon sétálni. Lesoványodva, betegen és rémülten érkezett a menhelyre, ahol több hónapnyi gondozás után kiegyensúlyozott, bújós tehénné vált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stella McCartney (@stellamccartney) által megosztott bejegyzés

A Holy Cow névre keresztelt tehén története is hasonlóképpen kezdődött: a tejiparból kimentett állatot születése után elválasztották, miután pedig megtaposták, járni sem tudott. Így került a Gentle Barn menhelyre, ahol a csontkovács és az állatorvos munkájának köszönhetően felépült, ma már futni és szökellni is tud.

Viharszívű John Lewis (John Lewis Thunderheart) egy vágóhídra született bociként nem sok jót ígérő sors elé nézett. Egyhetes korában elárvult, élet-halál között ingadozva érkezett a menhelyre. Ott aztán az oxigénterápia és az állatorvosi kezelés megtette a hatását, az élet felé billent a mérleg nyelve.

Meep, a kakas már nem szerepelhetett Stella McCartney ruhakölteményei és Madelyn Cline mellett, miután nemrég egy békés, boldog élet zárásaként végső álomba szenderült. Egynapos korában érkezett a Gentle Barnra, ahol kezdetben a házban élt, később azonban kiköltözött a tanyára, ahol boldogan konstatálta, hogy ő az úr.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stella McCartney (@stellamccartney) által megosztott bejegyzés

Rebecca, a csirke az utcán kószált, mikor rátaláltak, és elvitték a menhelyre. Rebecca kifejezetten szereti, ha ölelgetik, ha pedig a farmon dolgozók megdicsérik, milyen csinos, rendszeresen válaszol.

Rosie egy bezárt szamármentő központból költözött át a Gentle Barnra. Eredetileg egy szemetesben találtak rá néhány hetes korában. Mikor befogadták, rúgott, harapott, és nem akarta elfogadni a korlátokat. Idővel azonban egy „vidám bohóccá” szelídült, aki mókás arcokkal igyekszik kivívni magának még több finomságot.

Earl, az emu a kaliforniai Santa Claritában csatangolt szabadon, a gyepmesteri szolgálat fogta be, és várták, hogy jelentkezzen érte a gazdája, ez azonban nem történt meg, így a Gentle Barnra került. Gyengéje a fejvakargatás, a brokkoli és az áfonya.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stella McCartney (@stellamccartney) által megosztott bejegyzés

A hentes kezei közül mentették ki Shirley Temple-t, a juhot. Rémülten, magányosan és betegen került a menhely gondozásába, ahol rehabilitációt és békés életet biztosítanak neki.

Stanley-t, a juhot egy mezőgazdasági iskolából mentették ki, a diákok rajta gyakorolták, hogyan dolgozzanak az állatokkal. Közben rengeteg traumán kellett átesnie: alig két hónapos korában levágták a farkát, lyukat ütöttek a fülébe, megégették a szarvát, valamint elválasztották az anyjától és testvérétől. A Gentle Barnhoz való érkezése után Josh, a birka szegődött mellé, a segítségével pedig az emberek iránti bizalom is helyreállt Stanley-ben.

Hannah, a kecske tetvekkel és parazitákkal fertőzötten érkezett a menhelyre. Súlyos bántalmazás és elhanyagoltság nyomait hordozva, alultápláltan fogadta be őt a Gentle Barn. Hasonló állapotban érkezett egy másik kecske, Lela és az anyukája is. Shirley Temple-höz hasonlóan a hentestől menekültek meg. Azóta viszont felgyógyultak testi és lelki betegségeikből is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stella McCartney (@stellamccartney) által megosztott bejegyzés

Skip császár (Emperor Skip) és Joni királynő (Queen Joni), a két láma pedig együtt költözött a menhelyre, korábbi szomszédjaik jóvoltából. Észrevették ugyanis, hogy az állatok rendszeresen kószálnak felügyelet nélkül egy forgalmas, veszélyes út közelében, élve a nem megfelelő kerítés biztosította szökési lehetőségekkel.

A McCartney család legendás állatvédő

Stella McCartney – énekes édesapjával, a Beatles-tag Paul McCartney-val egyetemben – igyekszik állatvédelmi témákban kamatoztatni hírnevét, mindketten a veganizmus elkötelezett hívei és nem hivatalos nagykövetei.

Mi punkosabb annál, mint hogy felforgatjuk az egész élelmiszer- és divatipart azzal, hogy kivonjuk az állati eredetű termékeket az egyenletből? A mantrám most az: azok vagyunk, amit megeszünk, és azok vagyunk, amit viselünk. Választásainknak egymással összefüggő hatásaik vannak, ha pedig meg akarjuk változtatni a történelmet, és megvédeni a Földet a következő generációk számára, akcióba kell lépnünk: azzal, hogy nem fogyasztunk többé húst, és véget vetünk annak, hogy az állatok értelmetlen halált haljanak a divatért

mondta a divattervező.

Bántalmazott állatok sorsfordítója

A Gentle Barn egy kaliforniai nonprofit szervezet, amely korábban rossz körülmények között tartott, bántalmazott állatoknak biztosít menedéket. Jelenleg több mint 170 lakójuk van:

  • tehenek,
  • lovak,
  • disznók,
  • birkák,
  • csirkék,
  • lámák,
  • emuk,
  • macskák,
  • kutyák,
  • madarak.

A Gentle Barnt Ellie Laks alapította 1999-ben, valóra váltva ezzel gyermekkori álmát. Jay Weiner pedig 2002-ben önkéntesként érkezett a menhelyre, de annyira beleszeretett, hogy nem tudott elszakadni onnan. Az alapítóval összefogva tovább növelték a férőhelyet, hogy még több állatnak nyújthassanak menedéket, gyógyulást és megnyugvást. Nem kizárólag állatokat mentenek, hanem embereket, legfőképpen gyerekeket is. A Gentle Barn alapítása óta több ezer állatnak és több mint 500 ezer embernek adtak második esélyt.

(Stella McCartney hivatalos oldala)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.