Aktivizmus

Megverték és ostorral csapkodták a vegán aktivistákat az argentin cowboyok (videó)

Egy hónappal ezelőtt 40 vegán aktivista ismét megzavart egy argentin rodeóversenyt, hogy véget vessenek az állatkínzásnak és az állatok felesleges kihasználásának.

A videón az látszik, hogy az agresszív cowboyok és nézők megdobálják, megverik, lóhátról ostorral csapkodják és kirángatják a vegánokat a területről, akik egyébként semmilyen fizikai erőszakot nem alkalmaztak, ahogy eddig sem tették.

Állandó erőszak a vegánok ellen

Nem ez az első eset, hogy a vegánokra támadnak, amiért megvédik az állatokat. Nemrég bátor vegán aktivisták 16 nyulat mentettek ki egy spanyolországi állatkínzó tenyésztőtől. A gazda már a nyúlmentés ideje alatt is erőszakos volt és rátámadt a vegánokra, illetve az egyik nyulat kivette az állatmentők kezéből, majd földhöz vágta.

A rendőrség kiérkezésekor megkérték az aktivistákat, hogy hagyják el a területet, amit meg is tettek. Később az autópályán haladva több farmer is üldözni kezdte a vegánokat, állítólag 1 órán keresztül.

Mikor zsákutcába szorították őket, az ablakot kezdték el verni, fenyegették őket a rendőrség kiérkezéséig. Hiába kértek védelmet a vegánok a hatóságoktól, mindössze annyit mondtak nekik, hogy nem lesz gond, haza tudnak menni biztonságban.

A rendőrség távozása után 10 perccel viszont az egyik farmer ismét a vegánok után ment, majd éles lőfegyverrel meglőtte az autójuk ablakát, ami egy nőt több helyen is megsebesített. Könnyebb sérülésekkel megúszták, illetve a kimentett állatok is jól vannak, de felmerülés a kérdés, ha emberekkel így bánnak, vajon mit tesznek titokban az állatokkal?

Ez is érdekelhet ➡  Autós üldözés és lövöldözés: agresszív állattenyésztők támadtak a vegánokra Spanyolországban
Prove.hu
Raul

Raul

Alapító
Hiszem, hogy Magyarországot néhány éven belül a világ egyik legtudatosabb, legnyitottabb országává tudjuk tenni, ahol könnyű a környezet megóvása, hősies az állatok megmentése, fontos az egészségünk fenntartása, nyitott a társadalmunk és mindennapos az összefogás.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.