Most olvasott cikk
Megkérdeztük a hazai McDonald’s vezetését a növényi kínálatról, íme a válasz

Megkérdeztük a hazai McDonald’s vezetését a növényi kínálatról, íme a válasz

McDonald's hazai bevezetések

Folyamatosan beszámolunk arról, hogy a vezető gyorsétteremláncok milyen növényi alapú újításokat vezetnek be világszerte. Az ilyen jellegű kínálatnak szinte mindegyik országban sikere volt, így aztán adott volt a kérdés: vajon a McDonald’s magyarországi vállalata tervez hasonló lépéseket tenni?

A növényi alapú gyorsételek nem feltétlenül tartoznak az egészséges fogások közé, ennek ellenére – ha nem is rendszeresen – sokunk szívesen fogyasztja őket. Legalábbis ez derül ki azokból a hírekből, melyek a gyorséttermi hálózatok ilyen jellegű bevezetéseiről számolnak be.

Legutóbb például arról írtunk, hogy a német McDonald’s egy sikeres tavalyi tesztidőszak után bejelentette, hogy 1400 éttermében vezeti be a vegán csirkefalatkákat. Az étteremlánc menüjére az egész országra kiterjedően felkerül a McPlant vegán hamburgerük is, ami már több másik országban, például Ausztriában és Hollandiában is az állandó kínálat része. Az Egyesült Királyságban és Írországban pedig már egy dupla McPlant burgert is bevezettek.

A növekvő igényekkel a cég amerikai vezetője is tisztában van. Chris Kempczinski, a McDonald’s elnök-vezérigazgatója szerint is elkerülhetetlen, hogy az étteremlánc egyre több növényi ételt vegyen fel a kínálatába. Az elnök egy két évvel ezelőtti interjújában azt is elmondta, teljesen egyértelmű, hogy nekik is reagálniuk kell a változásokra, a kérdés csak az, hogy ezt egyes országokban milyen ütemben tudják végrehajtani.

Itthon a helyzet változatlan

Joggal merül fel a kérdés: vajon a hazai Mekikben lesz valamikor növényi opció? Ha igen, mikor, ha nem, annak mi az oka? Nagyjából ezeket a kérdéseket tettük fel mi is a McDonald’s hazai sajtóképviseletén keresztül a magyarországi cégvezetés számára. Íme a válasz, amit kíváncsian vártunk:

A menüválaszték kialakítása minden országban a helyi vásárlói igények alapján történik. Az ön által hivatkozott szendvics és nuggets jövőbeli elérhetőségével kapcsolatban jelenleg sajnos nincs megosztható információnk. Köszönjük megértését!

Vagyis nem lettünk okosabbak a McDonald’s vegán csirkefalatkák vagy a McPlant burger bevezetését illetően hazánkban. A nemzetközi gyorséttermek kínálatában nálunk egyelőre csak a Burger King Vegetáriánus Whopper szendvicse elérhető, mely azonban a cég tápanyag- és allergiatáblázata szerint tojást tartalmaz, így vegánok számára nem megfelelő. Az itthoni KFC-éttermekben kapható vega nuggets, mely a Veggets nevet viseli, szintén tartalmaz tejet és tojást is.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.