Most olvasott cikk
Megjelent és ingyenesen nézhető Moby vegán filmje, a Punk Rock Vegan Movie

Megjelent és ingyenesen nézhető Moby vegán filmje, a Punk Rock Vegan Movie

Az alkotás a veganizmus és a punk-rock zene kapcsolatát járja körül. Moby először próbálta ki magát filmesként.

Punk Rock Vegan Movie annak a nemrég megjelent 90 perces dokumentumfilmnek a címe, amit a közismert vegán előadóművész, Moby rendezett, fényképezett, írt és talán kevésbé meglepő módon a zenéjét is ő szerezte. Az állatjogi mozgalomban régóta aktív zenésznek ez az első filmes próbálkozása.

Ahogy azt a dokumentumfilm címe is sejteti, a másfél órás mozi az állatjogi mozgalom és a punk-rock világának meglepő történetét járja körül, olyan közismert zenészeket megszólaltatva, mint Rob Zombie, Walter Schreifels a Quicksandből, vagy Ian MacKaye.

Az alkotást a fent linkelt weboldalon bárki ingyenesen megtekintheti, de a Vimeo-portálról akár le is töltheti. A rendező külön kiemelte, hogy nagyon reméli, hogy soha senkinek nem kell fizetnie a film megtekintéséért, hiszen a szeretet és az aktivizmus eredményeként születhetett meg.

Semmi sincs az életemben, ami fontosabb lenne, mint az állatjogi aktivizmus. Imádok zenélni, imádok számos más dolgot is, de mindez csak másodlagos. Szóval őszintén remélem, hogy a film hatására egyesek felteszik maguknak a kérdést, miért támogatnak egy olyan élelmezési rendszert, ami éves szinten állatok milliárdjait mészárolja le, elpusztítja az esőerdőket, antibiotikumrezisztenciát eredményez, klímaváltozást, szívbetegséget, rákot, elhízást és cukorbetegséget idéz elő?

– fejtette ki nézeteit Moby, amikor arról kérdezték a Datebook hasábjain, milyen hatást vár a dokumentumfilmtől.

Évtizedek óta a vegán mozgalomban

A jelenleg 57 éves zenész életének több mint a felét – egészen pontosan 61%-át – vegánként töltötte, ugyanis tavaly volt a 35 éves vegán évfordulója. Abban, hogy ezt az életfilozófiát választotta, nagy szerepe volt a család kutyájának, George-nak, és Moby legjobb barátjának, Tuckernek, a macskának, akit még kölyök korában mentett meg egy szeméttelepről.

TEDx beszédében – Why I’m A Vegan (Miért vagyok vegán) – többek között erről az élményről is beszél.

Moby emellett 2021-ben vegán szakácskönyvet is megjelentetett, amelyben 125 növényi recept kapott helyet, illetve felszólalt más hírességekkel együtt az állatkertek ellen is.

(Totally Vegan Buzz)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.