Második alkalommal rendezik meg a Plant-Powered Perspectives üzleti konferenciát

Másodjára kerül megrendezésre Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseménye, a Plant-Powered Perspectives konferencia. A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel újrázik az esemény, mely Lengyelországhoz, Csehországhoz és Szlovákiához kapcsolódva diktálja a trendeket.

2022. november 10-én a METRO Gasztroakadémia ad otthont Budaörsön a V4 országok mindegyikében megtartott rendezvénysorozat magyarországi állomásának. A Plant-Powered Perspectives konferencia hazánkban egyedülálló kezdeményezés, amely a növényi alapú trend követésére, előremozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben. A rendezvény célja az elmúlt évben nem változott: a szervezők szeretnének a magyarországi élelmiszeripar kapcsolódó iparágai számára szakmai tájékoztatást nyújtani a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

A tavaly hagyományteremtő jelleggel megrendezett konferencia egyértelműen bebizonyította, hogy hatalmas igény van a növényi szektor szereplői részéről az ilyen típusú találkozásokra: a telt házas eseményen a magyar vegán piac legjelentősebb szereplői képviseltették magukat, mérettől függetlenül. Az inspiráló előadások kirajzolták a világpiacot követő hazai trendeket és olyan diskurzust indítottak, melyre soha korábban nem volt példa idehaza.

A szervezők bíznak benne, hogy ez a diskurzus idén még izgalmasabb formában folytatódik. A résztvevők kilenc témában összesen tíz előadót hallgathatnak meg, emellett hat szakmai panelbeszélgetésbe kapcsolódhatnak be. Lesz szó a piaci- és jogszabályi környezetről, a növényi élelmiszer-előállítás és a vendéglátás legfontosabb kérdéseiről, de azok is találnak maguknak izgalmas témákat, akiket az üzleti növekedés motivál. A meghívott előadók között olyan nagy nemzetközi cégeket találunk, mint például a Nestlé, a Danone és az Unilever, és olyan innovatív hazai vállalkozásokat, mint Vegan Business Circle, a Pápai Hús vagy a METRO. Természetesen a vendéglátóipar is képviselteti magát olyan éttermek részéről, mint a Planteen vagy a Kistücsök Étterem.

Idén személyesen vesz részt az eseményen Tobias Leenaert vegán stratéga, a ProVeg International társalapítója, a How To Create a Vegan World: a Pragmatic Approach című könyv szerzője, aki a növényi élelmiszerek területén megfigyelhető nemzetközi trendekről beszél majd.

A konferenciára idén is elsősorban élelmiszer-termelőket, alternatívákat kereső tejipari és húsipari képviselőket, élelmiszeripari és élelmiszertechnológiai startupokat, az FMCG, a HoReCa és a kiskereskedelmi piac képviselőit, élelmiszeripari befektetőket és a legújabb táplálkozási trendeket figyelemmel követőket várják.

Ez a cikk is érdekelhet:

Border collie fekszik a fűben lihegve, a szája és a mancsa között kék labda

Az ELTE kutatóinak bámulatos felfedezése: többet érthet a kutyád, mint gondolnád

A szavak megértésében messze túlszárnyalják bizonyos kutyák azt, amit a

A Prove.hu vegán szemmel mutatja be a világot - növényi alapú receptek, riportok itthonról és a nagyvilágból, elemzések, véleménycikkek és még sok más.

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Madártej: vaníliaszósz tetején fehér habfelhők úsznak

Vegán madártej datolyakaramellel – nosztalgiadesszertezés csúcsra járatva

Mogyorókrém egy barna tálban, benne habverő

Egészséges mogyorókrém házilag – így készül a „Notella”

Két szelet káposztás rétes fehér tányéron

Káposztás rétes – pikk-pakk betölti a konyhád a füstösen édeskés, nosztalgikus illata

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének