Állatok

Már megint egy horrorfilmbe illő magyar sertéstelepre bukkant a NÉBIH

Illegális sertéstelep, tiltott moslék és súlyos járványügyi kockázatNEBIH / YouTube

Sokadik alkalommal záratnak be a Nébih szakemberei magyar vágóhidakat és állattartó telepeket a szörnyű körülmények miatt.

Ezúttal a Pest megyei Csörög községben bukkantak egy olyan sertéstelepre, ahol 55 disznót tartottak illegálisan, ráadásul súlyos járványügyi kockázatot jelentett, hogy tiltott módon, kétes eredetű moslékkal etették az állatokat.

A Nébih forgalmi korlátozást és 1 tonna állati melléktermék ártalmatlanítását rendelte el a helyszínen.

Videó a Pest megyei sertéstelepről:

Korábban megírtuk, hogy néhány hónapja is bezárattak egy kétes eredetű, teljesen alkalmatlan vágóhidat.

A Nébih akkor a felderítése során a legrosszabb higiéniai körülményeket, rozsdás eszközöket, penészes falakat, vérben úszó szobákat, bűzölgő és rothadó belsőségeket, és mindenki meglepetésére, még halott rovar- és rágcsálóktetemet is találtak, melyek ki tudja, hogy mióta hevertek ott – oszlásnak indulva.

Megérdemlik?

Nem csak gusztustalan és egészségtelen az ilyen eredetű húsok fogyasztása, de morálisan is elfogadhatatlan:

Képzeljük el, mekkora felháborodást okozna, ha kutyákkal bánnának ugyanígy? Pedig mindkettő élni szeretne. Mi a különbség?

A kutatások szerint a malac a világ ötödik legintelligensebb állata, még a kutyánál is okosabb. Ha össze kellene hasonlítani az emberrel, akkor egy 3 éves gyermek szintjén képesek gondolkodni és érezni – míg a legtöbb állat ettől távol áll.

Ők tényleg igazán érzelmes lények. Az örömet, magányt, frusztrációt, félelmet és fájdalmat is nagyon erősen megélik. Ragaszkodnak hozzánk, ha szeretjük őket, és rettegnek tőlünk, ha bántalmazzunk és kihasználjuk őket. Ne tegyük – bánjunk velük úgy, ahogy mi is szeretnénk, hogy bánjanak velünk.

 


 

Tetszett ez a cikk? Olvasnál még ilyet? Csatlakozz a több, mint 100 támogatónkhoz, akik már befektettek a minőségi vegán újságírásba.
Raul

Raul

Prove alapító
A béke a vallásom, az empátia az iránytűm. Állatjogi aktivistaként és online marketing szakemberként azon dolgozom, hogy egy etikusabb világot építsünk az embereknek és más fajoknak egyaránt. Vegán egy életre.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.