Most olvasott cikk
Málnás tápiókapuding: így használd ki a kora őszig tartó málnaszezont

Málnás tápiókapuding: így használd ki a kora őszig tartó málnaszezont

Málnás tápiókapuding oldalnézetből, sötét felületen, mentával díszítve

A málnaszezon május végétől egészen kora őszig tart. Ha krémes, könnyed és frissítő desszertre vágysz, ez a málnás tápiókapuding tökéletes választás lehet.

Ez az egyszerűen elkészíthető, hideg pohárdesszert kiválóan illik a meleg napokra, ráadásul remek lehetőség, hogy kihasználd a málna szezonját. Azonban ha nem jutsz hozzá friss málnához, vagy épp szezonon kívül tévedtél ehhez a recepthez, megfelelő hozzá a fagyasztott változat is.

A málnás tápiókapuding amellett, hogy mennyeien krémes, a gluténmentes étrenden élők számára is megfelelő édesség lehet. Ha szeretnéd egészségesebbé tenni, a desszert édesítéséhez természetes alternatívákat is választhatsz, mint például az eritrit vagy a xilit.

Ennek a desszertnek csak rövid hűtési időre van szüksége, de előre elkészítve, akár másnapra is tökéletesen friss marad. Ha más ízesítésben is kipróbálnád a tápiókapudingot, ide kattintva egy mangós, pirított kókuszchipsszel megbolondított változatot találsz.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1/2 bögre (90 gramm) tápiókagyöngy
  • 125 g friss málna
  • 5 dl kókusztej
  • 4 csomag (40 gramm) vaníliás cukor
  • 1 evőkanál agávészirup + ízlés szerint a pudinghoz
  • friss mentalevelek (opcionális)

Málnás tápiókapuding elkészítése

  1. Fél bögre tápiókagyöngyöt tegyél fel főni fél liter kókusztejben. Ha felforrt, vedd a lángot alacsonyra, és gyakran kevergetve főzd 15-20 percig, vagy amíg kóstolással késznek nem ítéled (könnyen leéghet, ne hagyd ott a tűzhely mellett!). A megfőtt tápiókagyöngy áttetszővé válik, csak a gyöngy közepén marad egy fehér pötty.
  2. Ha már majdnem kész, keverj hozzá 4 csomag vaníliás cukrot, majd 1-2 perc múlva el is zárhatod. Ha nem találod elég édesnek, ízlés szerint adhatsz hozzá barna cukrot vagy agávészirupot is.
  3. Az átmosott málna felét egy kisebb tálban villával zúzd össze, és keverj hozzá egy evőkanál agávészirupot. A málna másik felét hagyd egészben, később ezzel díszítjük az elkészült pohárdesszertet.
  4. Négy desszertespohárba oszd el az elkészült tápiókapudingot, majd ennek a tetejére rétegezd egyenlően elosztva a pépesített málnát. A végén jöhetnek rá az egész málnaszemek. Opcionálisan mentalevelekkel is díszítheted.
  5. Hagyd a hűtőben egy órát pihenni, mielőtt tálalod.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.