Most olvasott cikk
8 magyar vegán oldal, amit érdemes követned

8 magyar vegán oldal, amit érdemes követned

Magyar vegán oldalak

Már Magyarországon is vegán oldalak tucatjai létezik: vannak, amelyeket a humoros posztjaik miatt érdemes követni, másokat elgondolkodtató vagy kedves videók miatt, és olyanok is léteznek, amelyek a veganizmus szervezett terjesztésén dolgoznak.

Egy valami közös az alábbi oldalakban: mind 100% vegán elveket vall, nem fogsz látni felesleges állathasználatot egyiken sem.

1. Vegán Hegylakó

Karalyos Gábor színész a Vegán Hegylakó nevű oldalán osztja meg rendszeresen, hogy milyen csodálatos ételeket lehet készíteni növényi alapanyagokból is.

Emellett a “hegylakó” életmódot is bemutatja, ezért sok DIY (Csináld Magad) megoldást találsz a Facebook oldalán.

2. Vegán Állatvédelem

A visszavonult állatjogi aktivista, Bonifert Anna által alapított Vegán Állatvédelem oldal (ami mára egyesület is) az egyik legrégebb óta vegán témákkal foglalkozó szervezet.

Egyaránt találhatsz náluk magyar és angol nyelvű képeket, videókat és cikkeket arról, miért és hogyan érdemes vegánnak lenni, és hogy egyáltalán mit is jelent így élni.

3. VEGANOSZAURUSZ

A magyarításra szakosodott VEGANOSZAURUSZ csapat olyan külföldi mémeket és információs anyagokat is lefordított, melyeket azelőtt senki más.

A mögötte álló csapatot etikai vegánok alkotják, ezért biztos lehetsz benne, hogy nyers igazságot kapsz, de kellemes és humoros stílusban.

4. Csir Kevin

Az ország legaktívabb Facebook oldala, melynek célja, hogy széles körben elterjedő tartalmakkal érje el a közösségi oldalon az állatbarát nem-vegánokat, és megismertesse velük az etikusabb,  vegán életmódot.

Csir Kevin, ami egy átlagos mémoldalként indult 2016-ban, ma már havonta magyarok millióit éri el vegán videókkal, cikkekkel és képekkel.

Ha a haszonállatok valódi személyiségére, a veganizmus előnyeire és szívmelengető állatos tartalmakra vagy kíváncsi, itt mindet megtalálod.

5. Korpádi Pitt – Vegán Aktivista

Pitt egy rendkívül lelkes és eredményes vegán aktivista, emellett blogger és vlogger – rendszeresen vesz részt demonstrációkon, szervez programokat és online is beszél a veganizmus fontosságáról.

Nem csak hitelesen képviseli az állatjogi mozgalmat, de a fenntarthatóságra törekvő tanyasi életmódja is sokak számára inspiráló lehet.

6. Váli Tamás

A vegánok nem lehetnek izmosak? Csekkold Váli Tamást, aki szó szerint összezúzza a tévhiteket, miszerint állatokat kell ennünk ahhoz, hogy erős és kitartó testet építsünk.

Saját határait feszegetve, talán jó néhány húsevő testépítő eredményeit is maga mögött hagyva megmutatja, hogy mit kell tennünk, ha izmosak és egészségesebbek akarunk lenni.

Extra érdekesség, hogy Tamás 100% naturál, még fehérjeporokat sem használ, ugyanis állítása szerint a növényekben sokkal több fehérje van, nekünk pedig amúgy sem kell belőle túl sok az izomépítéshez – ezt gyakran bizonyítja edzős videóival és tudományra alapozott posztjaival is.

7. Magyar Vegán Egyesület (MAVEG)

Megkülönböztetés vagy igazságtalanság ért a suliban/munkahelyen, amiért vegán vagy? Ne aggódj, már létezik szakmai segítség: a MAVEG különböző munkacsoportjai azon dolgoznak, hogy Magyarországon is elfogadott legyen a vegán filozófia. Segítenek a közétkeztetésbeli problémákban és részt vesznek a magyar vegán aktivizmus fejlődésében is.

Ezt film- és könyvbemutatókkal, csoportos előadásokkal, ételkóstolókkal, infópultokkal és közös munkával próbálják megvalósítani, szerencsére elég nagy hatékonysággal.

8. Magyar Vegán Mémek

Zárjuk a listát egy Instagram oldallal, ami a poénok fellegvára. A Magyar Vegán Mémek biztosan posztolt már egy csomó olyan kontentet, amit te a mindennapi életedben átéltél, mióta vegán lettél.

Fura kérdések nem-vegánoktól, abszurd helyzetek a világ működéséről és a gondolataid képek formájában. Valószínűleg magadra találsz majd a mémekben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.