Most olvasott cikk
Magyar cégek is indultak a vegán innovációk nemzetközi versenyén

Magyar cégek is indultak a vegán innovációk nemzetközi versenyén

vegán innovációk

A vegán jövő közelebb van, mint gondolnánk: az International V-Label Awards idei nevezéseit olvasva egy izgalmas utazásra indulhatunk a növényi alapú termékek világában. A közönségszavazás szeptember végéig tart, ahol arra voksolhatunk, mely innovatív termékek nyerjék el az idei Fogyasztói Különdíjat.

Az International V-Label Awards 2021-es, első kiadásának óriási sikerét követően idén másodszor hirdette meg a díjátadót a nemzetközi szervezet. Céljuk, hogy a növényi alapú szektorban elért pozitív hatásokat, fenntarthatóságot, minőséget és innovációt ünnepeljék és díjazzák. A jelentkezési időszak lezárult, és hivatalosan is megkezdődött a közönségszavazás: több mint 30 országból, összesen 260 pályamű érkezett, így a szavazók számára komoly kihívást jelent, hogy minden kategóriában csak egy pályázatot válasszanak ki.

Magyar cégek is indultak

“Az elképesztő nevezések olvasása – úgymint a tyúktojáshoz hasonlóan feltörhető, növényi alapú tojás, vagy éppen a hínárból készült tonhal alternatíva – felér egy időutazással egy olyan korba, ahol bármely élelmiszer elérhető növényi alapú, kegyetlenség nélkül előállított verzióban” – meséli Konkoly Nikolett, a V-Label Awards programjának vezetője.

A fogyasztók 15 izgalmas kategóriában szavazhatnak kedvenc márkáikra: a legjobb tejtermék-, hús- és halalternatíva kategóriákban olyan meglepő újításokkal találkozhatunk, mint a fermentált karfiolból készült camembert, a kifejezetten kisgyermekek számára készített jégkrémek, vagy a tökéletesen grillezhető, lazacmentes lazacfilé.

A különböző speciális kategóriák – mint a reggeli ételek, készételek, funkcionális, illetve mentes élelmiszerek kategóriái – pedig azt bizonyítják, hogy vegánnak lenni nem jelenti azt, hogy le kéne mondani a mindennapi élvezetekről és egészségről.

„Idén először lehetőség nyílt nem élelmiszer jellegű termékeket is nevezni, így a legjobb kozmetikumok, textilek és háztartási cikkek, valamint innováció, pozitív hatás, illetve fenntarthatóság kategóriákban olyan pályázatokkal is találkozhatunk, mint a vegán falfesték vagy a kaktusz alapú bőr.” – mondja Nikolett

Bár a V-Label nemzetközi csapatát erősítem, büszke magyar vegánként számomra külön öröm, hogy idén először hazánkból is érkeztek nevezések a versenyre. A különböző kategóriákban fellelhető a Fino VegaJó növényi sajtkészítménye, a Vega-Farm magyaros füstölt csicserikolbásza, a Funky Forest adalékmentes gyümölcslevei, a Nádudvari mirelit késztermékei, a TokajSpirit krémlikőrje, a RedPower gyógynövény tartalmú italai, vagy éppen a Naturtex vegán ágynemű családja

– folytatja a program vezetője.

Nemzetközi díjátadó, nemzetközi zsűri

A közönségszavazással párhuzamosan egy nemzetközi zsűri is pontozza a nevezéseket. A zsűri tagjai – iparági vezetők, médiapartnerek és nonprofit cégek képviselői – egyediség, innováció és fenntarthatóság szerint értékelik a nevezéseket. Egy tizenöt – a világ különböző országaiból (köztük Magyarországról) érkező – influenszerekből álló zsűri pedig az Influenszerek különdíját fogja odaítélni az általuk legjobbra értékelt nevezéseknek.

Kapcsolódj be te is a szavazásba: látogass el a V-Label Awards közönségszavazási oldalára, böngéssz a rengeteg vegán innováció között, és add le voksod kedvenceidre szeptember 30-ig!

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.