Most olvasott cikk
Lucky, a kidobott, lebénult pitbullkeverék újra szerető családra talált

Lucky, a kidobott, lebénult pitbullkeverék újra szerető családra talált

Az egykori gazdája által kidobott, lebénult pittbullkeverék élete egy hajszálon függött csupán, de most már Lucky új, szerető családi körben élhet, hála megmentőinek.

Tavaly novemberben egy bénult pitbullkeverék kutyust találtak Philadelphiában a vonatsíneken fekve. Az állatot minden bizonnyal kidobták, mert a közelben nyakörvet és pórázt is találtak az állatmentők. A pitbullkeverék úgy élt túl a vonatsíneken, hogy lefeküdt, miközben felette elszáguldottak a szerelvények.

A hátsó lábaira lebénult állat valószínűleg egy ütközés következtében sérült meg, és orvosai szerint már soha többet nem is lesz képes négy lábon járni.

A kutyát a Philly Rescue Angels nonprofit állatmentő szervezet vette gondjaiba, és Luckynak (szerencsés) keresztelték el, tekintettel arra, hogy az elmúlt napok viszontagságai ellenére is sikerült túlélnie.

Valaki szó szerint kidobta ezt a szegény kutyát a sínekre, két napja feküdt ott, szó szerint aláfeküdt a vagonoknak és a vonatok áthajtottak felette. A szívünk szakad meg ennek a gonoszságnak a láttán

– írta a szervezet egy Facebook-posztjában.

Lucky a mentést követően a University of Pennsylvania állatorvosi intézetébe került, ahol komoly műtéteken esett át.

A gerince mentén két lemezt ültettek be neki, hogy a sérülés megfelelően gyógyulhasson. Ezt követően pedig egy terápiás alkalmon is részt vett. Az állatorvosi számla 18.000 dollárra rúgott (~6,3 M Ft), amit az állatmentő szervezet kifizetett, de a további kezelések kifizetéséhez a követőik segítségét kérték egy adománygyűjtés keretében.

Három hónappal később Lucky élete nem is lehetne boldogabb

A Philly Rescue Angels a napokban számolt be róla, hogy a vonatsínek mellé kidobott, baleset következtében lebénult Lucky szerető otthonra és gondoskodó gazdira talált, ráadásul az egyik megmentője személyében.

A pitbullkeverék több más kutyával együtt osztozik új otthonán, amit láthatóan nagyon élvez.

A szervezet szerint sok időbe telt, amíg valaki befogadta a kutyát, mert az érdeklődők rendre eltűntek, amikor több információt kértek tőlük. Viszont úgy gondolják, ez nem volt véletlen, hiszen így Lucky oda kerülhetett, ahol most van, és ahol szerintük lennie kell.

Lucky új otthonában. / Fotók: Phily Rescue Angels / Facebook

A szervezet vállalta, hogy élete végéig támogatja Lucky kezelését, de oldalukon olvashatjuk, hogy annyira sokan adományoztak a kutyus orvosi ellátására, hogy sokkal több pénz jött össze, mint amennyire szükség volt, így akár vissza is igényelhetik az adományozók az általuk befizetett összeget. Bár a szervezet azt is írja, hogy megvan annak a pénznek a helye, vagyis szívesen használnák a befolyt összeget a többi, gondozásban lévő állat támogatására.

„Reméljük, hogy az, aki ezt tette, látja, hogy milyen boldogan él most, és hogy a tettei nem jártak sikerrel. Lucky legyőzött minden akadályt, amit elébe gördítettél és innentől kezdve boldog élete lesz” – üzeni a Philly Rescue Angels Lucky korábbi gazdájának.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.