Régóta rágja a rendező fülét az Emily Párizsban sztárja, Lucas Bravo, hogy az általa alakított Gabriel étterme térjen át a teljesen növényi menüre. Emellett szeretne egy zöld Michelin-csillagot is a sorozatbéli étteremnek. A színész gyerekkora óta vegán, és elmondása szerint célja, hogy az általa megformált szereplőn keresztül érzékenyítse az embereket.
Az már biztos, hogy lesz ötödik évada a Netflixen futó Emily Párizsban sorozatnak. Szóval van még esély, hogy a Gabriel nevű szereplőt alakító Lucas Bravo eléri a célját. A színész ugyanis régóta igyekszik kijárni Darren Star rendezőnél, hogy a sorozatban alakított karaktere által vezetett étterem vegán étteremmé alakuljon. A színész erről az elképzeléséről a Sharp magazinnak adott interjúban mesélt.
„Egy korábbi interjúban meséltem róla, hogy szeretném, ha az étterme vegán étteremmé alakulna, és kapna egy zöld Michelin-csillagot. Ez olyasmi, amiről már két éve beszélek Darrennel és a producerekkel, és nagyon remélem, hogy megvalósítják” – mondta a színész az általa alakított karakter jövőjére vonatkozó kérdésre.
A sorozat folyamán több néven is futó étteremben számos jelenet játszódik, és elég sok húsos ételt szolgálnak fel benne.
Lucas Bravo a való életben is támogatja az állatok ügyét
A színész kérése nem meglepő annak fényében, hogy Bravo gyerekkora óta vegán életmódot folytat. Ez az életszemlélet állhat amögött a szándék mögött, hogy Bravo a karakterén keresztül szeretné átadni a számára fontos értékeket a nézőknek.
„Szeretném, ha egy olyan közvetítő lenne, akin keresztül kissé felkelthetem a figyelmet az éghajlatra. Jómagam vegán vagyok, és a harmadik évadban Gabriel lassacskán egyre több zöldséget használt és egészségesebb ételeket szervírozott az éttermében” – mesélte Bravo egy korábbi interjúban a Grazie magazinnak.
Van néhány dzsekim a sorozatban, amik nagyon ökotudatos anyagokból készültek. Persze tudom, hogy a műsor a szórakoztatásról és a kikapcsolódásról szól, de ő az a karakter a műsorban, aki a munkásosztály tagja, és eléggé két lábbal jár a földön
– mondta a karakterről.
A sorozat ötödik évada a hírek szerint Olaszországban fog játszódni, ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy a francia étterem mekkora szerepet kap a jövőben.

Kőrösi Bogdán írás iránti szeretete hosszú évekre nyúlik vissza. Az ELTE BTK egyetemi újságjának hasábjain és több online felületen jelentek meg cikkei, filmkritikái, beszámolói. Az írás mellett lelkesen érdeklődik a fenntarthatóság és a természetvédelem iránt. A Mondolo Egyesület alapítótagjaként rendszeresen részt vesz környezeti neveléssel, fenntarthatósággal és ismeretterjesztéssel kapcsolatos projektek szervezésében és lebonyolításában. A veganizmus jelenti számára azt az életfilozófiát, amivel kompromisszumok nélkül tud azonosulni, immáron közel egy évtizede.