Most olvasott cikk
Új dokumentumfilmje miatt támadják az állatvédők Harry herceget

Új dokumentumfilmje miatt támadják az állatvédők Harry herceget

Harry Herceg 2023 szeptemberében egy előadáson.

Újabb Netflix-műsorral készül Harry herceg, ezúttal a lovaspóló világába kalauzolja el a nézőket. Az állatvédők értelemszerűen a legkevésbé sem reagáltak lelkesen a bejelentésre. A PETA alelnöke hangsúlyozta, a sportágban kegyetlen eszközöket bevetve zsákmányolják ki az állatokat.

Újabb dokumentumfilmmel bővül a Netflix kínálata az Archewell Productions produkciós céggel kötött megállapodása nyomán. Utóbbi Harry herceg és felesége, Meghan Markle vállalata, amelyet azt követően alapított a házaspár, hogy a királyi kötelezettségeket maguk mögött hagyva az Egyesült Államokba költöztek.

Azóta a százmillió dolláros Netflix-szerződés keretében már több dokumentumfilm-sorozat is elkészült, köztük a Harry & Meghan, a narrált Live to Lead, és Harry herceg Heart of Invictus című sorozata. Nincs azonban megállás, a Netflix vezérigazgatója, Ted Sarandos szerint „a közönség felfal mindent, ami Harryről szól”, így érkezik is a következő közös munka.

A téma a One Green Planet szerint ezúttal a lovaspóló lesz, és az Archewell Productions szerint

a sorozat lerántja a leplet a sportág keménységéről, a benne rejlő szenvedélyről. Bemutatja a játékosokat és mindazt, ami ahhoz kell, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek.

A bejelentés nagy visszhangot váltott ki az állatvédők körében.

„A lovaspóló tartalmazza mindazokat a durva gyakorlatokat, amelyeket a lovasversenyzés világában gyakran alkalmaznak. Idesorolható az ostorok használata, amelyekkel megcsípik az állatot; ahogy a hegyes fémsarkantyúk bevetése is, amelyeket a lovak oldalába vésnek” – mondta a PETA állatvédő szervezet programokért és működésért felelős alelnöke, Elisa Allen.

Hozzátette, a lovakat sokszor véletlenül fejbe vagy állkapcson találják az ütővel. Gyakran hirtelen és éles kanyarokra kényszerítik az állatokat lovasaik, amely bokasérüléseket eredményez. Legtöbbször pedig, amikor már úgy ítélik meg, hogy egy ló a sportág szempontjából „hasznavehetetlenné” vált, azonnal megölik vagy vágóhídra küldik.

De mit szól a lovaspóló témájához az állatbarát Meghan Markle? 

Nem ez az első alkalom, amikor Harry herceg dorgálást kap az állatvédőktől uralkodói körökben népszerű hobbija miatt. Sokan szólták meg őt miatta például akkor is, amikor pónija, Drizzle egy mérkőzés közben kapott szívrohamot, és szinte azonnal bele is halt.

Mindeközben Harry herceg felesége, Meghan Markle nagy állatbarát hírében áll. A szóbeszéd szerint 2018-ban egyenesen eltiltotta férjét attól, hogy részt vegyen a hagyományosan december 26-án megrendezett vadászaton. Állítólag azért, mert nem tudta elviselni a gondolatot, hogy a férje ártatlan állatokat gyilkoljon. A brit királyi család természetesen tagadta, hogy efféle tilalomról lett volna szó.

Az mindenesetre biztos, hogy Meghan Markle előszeretettel szólal fel állatjogi kérdésekben. Ezen szerepvállalásával pedig merőben ellentétes a lovaspóló világa.

Harry herceg neje is készül közben egy netflixes újdonsággal, egy főzőműsorral. Ez azonban várhatóan nem (csak) vegán ételekkel igyekszik majd elbűvölni a nézőket. Meghan leginkább a flexitáriánus kategóriába sorolható be étkezés terén. 2015-ben ugyanis úgy fogalmazott, hét közben igyekszik növényi alapú étrendet követni, hétvégén azonban elengedi egy kicsit a gyeplőt, és nagyobb szabadságot hagy magának táplálkozás terén.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.