Most olvasott cikk
Lisztmentes banánkenyér krémsajtos cukormázzal

Lisztmentes banánkenyér krémsajtos cukormázzal

A lágy banánkenyér remekül harmonizál krémes cukormázzal, amelynek nem túl tolakodó, mégis édes íze kiválóan kényezteti ízlelőbimbóinkat. A banánkenyér elkészítése nem igényel különleges hozzávalókat, továbbá egy természetes édesítőszert tartalmaz csupán; a gyümölcsben lévő cukrot. Tulajdonképpen lisztmentes, hiszen csak banánlisztet tartalmaz. Reggelire tökéletes választás lehet egy langyos szelet ebből a kenyérből, megbolondítva a krémes mázzal.


Lisztmentes banánkenyér krémsajtos cukormázzal

Ez a recept: tejmentes, magas rosttartalmú, gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, vegán, nem tartalmaz finomított cukrot, olajmentes / alacsony zsírtaralmú

Sütési idő: 60 perc


Hozzávalók:

  • A banánkenyérhez:
    • 2 csésze banánliszt vagy útifűmaghéj liszt
    • 2 csésze összezúzott érett banán
    • 2 „lenmag tojás” ( 2 evőkanál darált lenmagot keverj össze 6 evőkanál vízzel, és tedd a fagyasztóba 15 percre)
    • 1 csésze mandulatej
  • A kesu-krémsajt cukormázhoz:
    • 1 csésze kesudió, amelyet melegvízben áztattunk legalább 2 órán keresztül, majd leszűrtük
    • 15 datolya
    • 1 csésze víz
    • 1-2 teáskanál almaborecet
    • 1 evőkanál vaníliakivonat

Krémsajtos cukormázzal megkent lisztmentes banánkenyér elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Egy nagyobb tálba öntsd bele a banánlisztet, az összezúzott banánt, a „lenmag tojásokat”, a mandulatejet, és kevergesd addig, amíg homogén masszát nem kapsz.
  3. Öntsd a banánkenyér masszát egy kenyérsütő tepsibe, süsd egy óráig, majd tedd félre, hogy teljesen kihűljön (ez körülbelül egy órát vesz majd igénybe).
  4. A cukormáz elkészítéséhez tedd a beáztatott kesut, a datolyákat, vizet, az almaborecetet és a vaníliakivonatot egy konyhai robotgépbe, és keverd addig, amíg krémes állagú nem lesz. (Lehet, hogy néhányszor meg kell állítanod a gépet, hogy a keverőgép széleiről le tudd szedni az odaragadt masszát. Így biztosan minden hozzávaló jól el tud majd vegyülni.)
  5. Kend az így elkészült mázat a kihűlt banánkenyér tetejére.

Megjegyzés:

Az egész banánkenyér mentes a mesterséges cukroktól, amely árthat a bőrödnek.

Tápanyagtartalom (a cukormáz nélkül):

  • Kalória: 1304 kcal
  • Szénhidrát: 297 g
  • Zsír: 10 g
  • Fehérje: 16 g
  • Cukor: 94 g
  • Nátrium: 178 g

Lisztmentes banánkenyér krémsajtos cukormázzal

forrás: One Green Planet

További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.