Most olvasott cikk
Lovagi rangot kapott az F1 pilótaként és vegán aktivistaként ismert Lewis Hamilton

Lovagi rangot kapott az F1 pilótaként és vegán aktivistaként ismert Lewis Hamilton

Az egyik legismertebb vegán atléta a 4. Formula-1-es autóversenyző, akit ez a megtiszteltetés ért.

Nem volt felhőtlen az utolsó versenyhétvégéje Lewis Hamiltonnak, akit szó szerint a legutolsó körben fosztott meg 8. világbajnoki címétől a sokkal frissebb gumikon versenyző Max Verstappen. A fiatal Holland versenyző ezzel a brit pilóta elé ugrott az összetett pontversenyben.

Hamilton a futam után láthatóan csalódott volt az utolsó körben történtek miatt, hiszen a 8. világbajnoki cím megszerzésével mindenkori rekordot állíthatott volna be, jelenleg ugyanis Michael Schumaherrel együtt mindketten 7-7 világbajnoki elsőséget tudhatnak magukénak.

A borúra azért jött némi derű is, ugyanis kiderült, hogy a pilótát az autósportért tett erőfeszítései miatt a Királynő lovaggá üti. Habár a címnek leginkább formális jelentősége van, mégis hatalmas elismerés és megtiszteltetés egy ilyen gesztus, és remélhetőleg ez is segít majd abban, hogy Hamilton állat- és emberjogi aktivizmusának üzenete még több emberhez eljusson.

“Mennyire vegán Sir Lewis Hamilton?”

A fent olvasható kérdést normális esetben nem nagyon lehetne értelmezni, hiszen a veganizmusnak nincsen mértékegysége. Valaki vagy vegán, vagy nem az. Viszont hírességek, celebek, influencerek esetében mindig nagyon óvatosan kell kezelni a veganizmussal kapcsolatos kijelentéseket, hiszen túl sokszor kiderült már, hogy vagy a szó pontos jelentésével nem volt tisztában, aki használta, vagy az illető egyszerűen csak így szerette volna növelni népszerűségét.

Szerencsére az autóversenyzőre egyik fenti állítás sem igaz. Hamilton 2017-ben tért át a vegán életmódra és azóta is azoknak a vegán hírességeknek a névsorát erősíti, akik különböző online és offline platformjaikat felhasználva minél több emberhez megpróbálják eljuttatni a veganizmus eszméjét. Erőfeszítéseiért 2018-ban a PETA az év emberének választotta.

Közel 27 millió követővel rendelkező Instagram profilján osztott már meg mészárlással kapcsolatos tartalmakat is, hogy felhívja a figyelmet a nagyipari állattartás borzalmaira.

Borzalmas dolgok történnek az állatokkal, csak azért, hogy továbbra is húst ehessünk. Ha el tudnánk engedni a [hús iránti] vágyunkat és ehelyett az okozott károkra gondolnánk, talán együtt sikerülne térdre kényszeríteni a [húst] előállító cégeket és véget vetni ennek az egésznek”

– írta egy korábbi posztjában.

Azok, akik húst fogyasztanak, hozzájárulnak ezen borzalmak létrejöttéhez. Kérlek, ne csukd be a szemed, ne hagyd figyelmen kívül. Válts növényi étkezésre.

Hamilton saját bevallása szerint az egyetlen dolog, amit a vegánsággal kapcsolatban megbánt, hogy nem váltott már sokkal korábban.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.