Most olvasott cikk
Lewis Hamilton kutyája a vegán tápoktól gyógyult meg

Lewis Hamilton kutyája a vegán tápoktól gyógyult meg

Lewis Hamilton kutyája vegán étrenden él

Lewis Hamilton bejelentette, hogy a kutyája egy ideje növényi tápokat kap, és azóta javult az egészsége, aminek nagyon örülnek.

Ez a kutyafajta hajlamos a különböző megbetegedésekre, főleg az évről-évre fokozódó beltenyészet hatására, melynek célja a fajta jellegzetességeinek elérése. Ezen problémák közé tartozik a légzési nehézség, a szívpanaszok, autoimmun megbetegedések és egyéb problémák.

Hamilton egy Instagram storyjában osztotta meg a követőivel a hírt, és fotót is csatolt Roscoe-ról. Ezzel a szöveggel kísérte a képet:

„Hahó, Roscoe teljesen vegán! És amióta vegán lett, a bundája sokkal selymesebb, a feldagadt talpai meggyógyultak, nincsenek arthritises fájdalmai és könnyű a légzése. Nagyon boldog az eredménytől, és én is!”

Vegán kutyák?

A PETA szerint megfelelő gondoskodással és tervezéssel a kutyák élhetnek növényi étrenden, pontosabban növényi állateledeleken, hozzátéve, hogy meg kell győződni arról, hogy ez biztosan kielégíti a tápanyagigényüket.

Az állatjogi szervezet szerint:

„A kutyáknak mindenképp szükségük van két aminosavra, L-karnitinre és taurinra, a vegán tápok ezeket általában tartalmazzák, de külön étrendkiegészítőként is adhatóak.”

Manapság sok példát láthatunk arra, hogy a kutyák kiváló egészségnek örvendenek a megfelelően összeállított vegán étrenden. Köztük is kiemelkedő példa Bramble, a 25 éves border collie, akinek vegán étrendje főleg rizsből, lencséből és biozöldségekből állt egész életében.

Anno 2002-ben még a Guiness világrekordot is kiérdemelte, hiszen akkoriban ő volt a világ legidősebb, még élő kutyája.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.