AktivizmusÁllatok

Lewis Hamilton arra kéri 13 millió követőjét, hogy hagyják el a „barbár” bőrkiegészítőket

Hamilton már többször beszámolt a növényi étrend jótékony hatásairól, valamint az állatok kihasználása ellen is sokszor felszólal.

A vegán Formula 1-es bajnok, Lewis Hamilton nemrég egy bőriparról szóló brutális videófelvételt osztott meg 13 milliós rajongótáborával az Instagramon.

Hamilton a PETA felvételének megosztásakor arra kérte rajongóit, hogy soha többé ne vegyenek bőrkiegészítőket.

‘Annyira barbár’

„Jókedvűen keltem ma reggel, de ez most megtört. Ez egyszerűen annyira brutális, annyira barbár. PETA, hogy segíthetek ezt megállítani?”

– írta a videó mellé.

„Remeg a fájdalomtól, ahogy a kalapáccsal verik. 😔 Még mozgott, amikor leszúrták.”

„A bőre már valahol odakint van, valószínűleg egy öv vagy dzseki formájában. Az élete többet ért, minthogy egy darab ruházati kellék legyen belőle – kérlek, soha ne vegyetek bőrt.”

Az állatok szenvedése

Ez nem az első alkalom volt, hogy Hamilton olyan felvételeket mutatott a követőinek, amin állatok szenvedése látható. Decemberben például a „szalonna valódi áráról” írt egy posztjában, megosztva egy anyasertés képét, ahogy egy szemetesládában hagyták kismalacaival együtt.

„Mindannyiunknak van hangja és nekem itt van ez a platform is, amit rossz lenne nem kihasználni ennek érdekében. Senki sem tökéletes, én biztosan nem, de ez tényleg rengeteg állattal megtörténik, nap mint nap.”

„Ezért döntöttem úgy, hogy növényi alapú étrendre váltok, és ennek már egy éve. Igen, nehéz, soha semmi nem könnyű, de sokkal jobban érzem magam, mint múlt évben”

– írta Hamilton.

H. Viktória
2015-ben váltottam vegetáriánus életmódra, majd 2019 februárjában lettem vegán. Eleinte etikai okokból váltottam, később láttam csak meg, milyen jó hatással van a veganizmus a fizikai és mentális egészségemre, valamint milyen sokat tesz a klímaválság megfékezéséért folytatott küzdelemben is. Mivel csak pozitív változásokat tapasztaltam, szeretném másokkal is megosztani ezt az életszemléletet, valamint ezzel is segíteni az állatoknak, embereknek és a Földnek, hogy egy élhetőbb és harmonikusabb világot teremtsünk a mostani és a következő generációk számára egyaránt.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.