Most olvasott cikk
Lenny Kravitz szerint a vegán étrend a hosszú élet titka

Lenny Kravitz szerint a vegán étrend a hosszú élet titka

Lenny Kravitz vegán sztár

A rocksztár Lenny Kravitz megosztotta egészséges életének és korát meghazudtoló fittségének titkát. Az 56 éves énekes és dalszövegíró elhagyta párizsi lakhelyét, hogy a Bahamákon lévő otthonában várja ki a koronavírus-járvány végét.

Miközben Eleuthrea szigetén élvezi a napsütést, a saját zöldségeskertjében nevelt terményeket fogyasztja és a vegán étrendet nevezi meg a jó egészségének kulcsaként. A Men’s Health-nek adott online interjúban bepillantást engedett a hűtőszekrényébe is.

„Amit itt tartunk, az zöld, sőt, még zöldebb. Van uborkánk, mangónk, brokkolink, és van itt még sok leveles kel és egyéb salátafélék. Hálát adok a sorsnak, hogy a Bahamákon élhetek és megtermelhetem az ételeinket.”

A Bahamákon élve Kravitz táplálékainak többsége saját kertjének terméseiből származik.

„Amint látják, vegán vagyok, és többnyire nyersevő. Egy éven keresztül kizárólag nyers étrendet folytattam. Amikor itt vagyok, annyi nyerset eszem, amennyit csak tudok, hiszen ilyen csodás gyümölcsök teremnek itt.”

Kravitz olyan gyümölcsöket és zöldségeket is termel, mint a cukor-alma, a citrom, az okra, az uborka, és a különleges kedvence, a soursop vagy más néven guanabana.

Kravitz elkötelezett a vegán étrend mellett

Az énekes nagyon fontosnak tartja, hogy mivel táplálja a testét. A rendszeres sportot is szem előtt tartja, hetente 5-6 edzésnapot tart.

„Ez a tökéletes kombináció: mindezt a sok jótékony ételt fogyasztom, amit megmutattam, edzéssel tartom formában az izmaimat és ízületeimet, így azt tudom nyújtani a színpadon az énekléssel amit szeretnék, és érzem, hogy a testem szabad”

– nyilatkozta.

2013-ban a négyszeres Grammy-díjas Kravitz elmondta a Men’s Health-nak, hogy 15 éve vegetáriánus. Majd 2016-ban egy Instagram posztban láthattuk őt a konyhapultjánál, körülvéve pompás zöldségekkel.

„Két hónapja teljesen nyers étrendet követek. A nyerskoszt kiváló az egészségnek és a környezetnek is”

Bár elmondása szerint nagyon élvezi a teljes értékű növényi étrendet, néha csalónapokat is megenged magának: ez palacsintát, gofrit, tésztákat, kenyeret jelent, mind vegán változatban.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.