Hozzávalók:
- 3 db paradicsom, felkockázva
- 1 db piros húsú paprika, felkockázva
- 1 db sárga húsú paprika, felkockázva
- 1 db zöld húsú paprika, felkockázva
- 1 nagy fej hagyma, félkarikákra vágva
- só, bors
- 8 evőkanál liszt (fehér és teljes kiőrlésű is lehet)
- 8 evőkanál langyos víz
- 1 teáskanál lenmagpehely
Elkészítés:
- Először a nokedlitésztét készítjük el: a lisztet, a langyos vizet, a lenmagpelyhet és kevés sót összekeverünk, majd fél órára félretesszük a tésztát pihenni.
- A hagymát alacsony lángon, egy-két evőkanál olajon 8-10 perc alatt megdinszteljük.
- Felvesszük közepesre a lángot és hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat.
- Közben forralunk vizet, és nokedliszaggatóval vagy késsel beleszaggatjuk a nokedlit.
- Amikor feljönnek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük, majd egy tálban kevés olajat teszünk rájuk, hogy ne ragadjanak össze.
- A paprikák után kb. tíz perccel beletesszük a lecsóba paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
- Kb. még 5-6 percig főzzük, majd ha elzártuk, összekeverjük a nokedlivel.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.