Hozzávalók:

  • 3 db paradicsom, felkockázva
  • 1 db piros húsú paprika, felkockázva
  • 1 db sárga húsú paprika, felkockázva
  • 1 db zöld húsú paprika, felkockázva
  • 1 nagy fej hagyma, félkarikákra vágva
  • só, bors
  • 8 evőkanál liszt (fehér és teljes kiőrlésű is lehet)
  • 8 evőkanál langyos víz
  • 1 teáskanál lenmagpehely

Elkészítés:

  1. Először a nokedlitésztét készítjük el: a lisztet, a langyos vizet, a lenmagpelyhet és kevés sót összekeverünk, majd fél órára félretesszük a tésztát pihenni.
  2. A hagymát alacsony lángon, egy-két evőkanál olajon 8-10 perc alatt megdinszteljük.
  3. Felvesszük közepesre a lángot és hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat.
  4. Közben forralunk vizet, és nokedliszaggatóval vagy késsel beleszaggatjuk a nokedlit.
  5. Amikor feljönnek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük, majd egy tálban kevés olajat teszünk rájuk, hogy ne ragadjanak össze.
  6. A paprikák után kb. tíz perccel beletesszük a lecsóba paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
  7. Kb. még 5-6 percig főzzük, majd ha elzártuk, összekeverjük a nokedlivel.

Vegán lecsó nokedlivel

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.