Most olvasott cikk
Felsőkategóriás vegán étterem nyílik Las Vegas legdrágább környékén

Felsőkategóriás vegán étterem nyílik Las Vegas legdrágább környékén

las vegas strip - crossroads kitchen vegán étterem-min

Amerika egyik leghíresebb utcája hamarosan egy felsőkategóriás vegán étteremmel gazdagodik.

A Las Vegas Strip néven ismert, majd’ 7 km-es utcaszakasz talán még azok számára sem cseng ismeretlenül, akik soha életükben nem dobtak pénzt játékgépbe, és Texas Hold’Em póker helyett is maximum csak baráti UNO kártyapartikba szoktak beszállni.

A Las Vegas Boulevard Sahara Avenue és Russel Road közé eső legendás szakasza mellett találhatók a szálloda- és kaszinóipar gigászai, szóval biztosak lehetünk benne, hogy aki itt képviseltetni tudja magát, az nem kispályás.

Erre az ikonikus szakaszra – azon belül is a Resort World Las Vegas szállodába – érkezik meg idén késő tavasszal az első, nagyon magas színvonalat képviselő vegán fine-dining étterem, a Los Angeles-i székhelyű Crossroads Kitchen.

Ahogy bővítjük az éttermi portfóliónkat, úgy próbálunk érdekes és izgalmas koncepciókat felkutatni, amelyek egyaránt megelégedésére szolgálhatnak az ételmániásoknak és kezdő ízhuszároknak egyaránt

mondta Bart Mahoney, a Restord World Las Vegas ellátásért felelős alelnöke.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Tal séffel és tehetséges emberekből álló csapatával dolgozhatunk együtt, hogy egy befogadható, mégis kifinomult növényi alapú palettát kínálhassunk a vendégeinknek és látogatóinknak egyaránt.

Tal Ronnan séfnek nem ezek az első lépései Las Vegas veganizálására.

A VegNewsnak úgy nyilatkozott, hogy 2010-ben – a Stripen elsőként – a Wynn szálloda éttermei számára dolgozott ki növényi alapú fogásokat, ezzel elhintve a későbbi vegán forradalom korai magvait.

Márpedig, ha valaki alkalmas arra, hogy komoly figyelmet szerezzen a luxus vegán étkezésnek, az Tal Ronnan.

Oprah Winfrey – akinek egy ideig személyes szakácsa volt – Amerika legjobb vegán séfjének nevezte. Ellen DeGeneres és Portia de Rossi esküvőjére is ő készítette a fogásokat, éttermét pedig rendszeresen látogatják olyan prominens vegán hírességek, mint Joaquin Phoenix vagy Christina Applegate, aki nemes egyszerűséggel a világ legjobb vegán éttermének nevezte Ronnen Los Angeles-i vendéglőjét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Crossroads Kitchen (@crossroadskitchen) által megosztott bejegyzés

Az első vegán fine-dining élmény a Stripen

Túlzás lenne azt állítani, hogy a vegánoknak eddig éhezniük kellett a Las Vegas-i kiruccanások alkalmával.

2020-ban nyílt meg a Strip első vegán étterme, a Truth & Tonic, 2021-ben pedig a The Venetian tovább bővítette a szállodában kapható növényi fogások kínálatát a World Vegan Month (Vegán Világhónap) alkalmából.

Szerencsére a városon kívül és belül is egyre több opció kínálkozik, ha növényi fogásokra éhezik az ember. Amiben viszont Tal étterme újítás, hogy ez lesz az első felsőkategóriás vegán étterem Las Vegasban, ahol a tehetősebb réteg számára is hamisítatlan luxusélményt kínálnak.

A sztárszakács viszont nem csak a felső tízezer számára óhajt emlékezetes vegán pillanatokat szerezni – CB|Crossroads Burger néven tervezi egy hamburgerező megnyitását is, ahol az egyszerűbb, de minőségileg továbbra is magas színvonalat képviselő klasszikusabb gyorséttermi fogások kerülnének a menüre, mindez megfizethetőbb áron.

Paul Zlatos séf [ő vezeti majd a Las Vegas-i éttermet] és én nagyon izgatottak vagyunk, hogy visszatérhetünk Las Vegasba, ahol 11 évvel ezelőtt találkoztunk, hogy növényi alapú ételekkel bővítsük a Strip kínálatát. A CB|Crossroads Burgers-szel a célom egy elérhetőbb, mégis felfejlesztett növényi kínálat létrehozása a Resort World Las Vegas élénk légkörében.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.