Most olvasott cikk
Kylie Jenner kedvenc luxus dizájnere kiszállt a szőrmekereskedésből

Kylie Jenner kedvenc luxus dizájnere kiszállt a szőrmekereskedésből

A Balmain luxus divatmárka – Kylie Jenner egyik kedvence – betiltotta a prémet az állatokkal szembeni kegyetlensége miatt, és a műszőrmék továbbfejlesztésére helyezte a hangsúlyt.

Olivier Rousteing, a márka kreatív igazgatója egy Vogue interjúban jelentette be a változást.

„Másfél évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy elhagyom a prémet. Rengeteg dokumentumfilmet láttam ezzel kapcsolatosan, és úgy gondoltam, ez nem mehet így tovább”

– nyilatkozta Olivier.

A következőkben a Balmain további vegán alternatívákat fog bevezetni a luxusszőrmés divat számára.

„Most a beszállítók azon dolgoznak, hogy a műszőrme minél jobban hasonlítson az igazi prémhez, de már az is őrület, hogy eddig milyen eredményeket értek el”

– folytatta Rousteing.

A luxus divat szőrme-mentes

A várható jogszabályok bevezetésével, amelyek betiltják a prémek értékesítését Kaliforniában és New York-ban – mely a világ egyik divatfővárosa – az állatok rossz bánásmódja miatt hírhedt iparág megszüntetésére törekednek.

Az Atlanti-óceánon keresztül a prémtenyészetet több, mint tíz országban betiltották, köztük az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Németországban, a Cseh Köztársaságban és Norvégiában. A prémtilalmat az ír kormány múlt júniusban hagyta jóvá, ezzel ez lett a 15. ország, mely betiltotta a szőrmekereskedelmet Európában.

Legutóbb a Balmain csatlakozott azon növekvő számú csúcsminőségű divatmárkák sorába, amelyek már betiltották a prémmel való kereskedelmet.

Egy szintén francia divatház, a Chanel tavaly év végén jelentette be, hogy a jövőbeli kollekciók már nem fognak állati eredetű anyagokat tartalmazni. Ehelyett új textiltermékek létrehozására fog összepontosítani. „A csúcskategóriás termékek a jövőben a műtermünkben szakszerűen előállított vegán alternatívákból fog készülni.” – mondta a Chanel divatmárka és a Chanel SAS elnöke, Bruno Pavlovsky.

Más neves márkák, úgy mint a Burberry, a Gucci, a Diane von Furstenberg és a Versace nemrégiben szintén prémtilalmat rendeltek el.

Az év elején Kim Kardashian Instagramon osztotta meg követőivel, hogy az állati szőrmés kabátjait vegán alternatívákra váltotta. Olyan dizájnerek, mint Stella McCartney, a Pelush és Tom Ford is újonnan vegán alternatívákkal kezdett dolgozni.

A brit divattervező Jazmin Lee, a Plus Equals alapítója színes műszőrmékre specializálódott, és 14-es mérettől 42-es méretig tervez különböző ruhákat.

Rousteing így nyilatkozott a prémmentes divat jövőjéről:

„Ha nem szeretsz valódi szőrmét viselni, akkor lehet, hogy a műszőrmét sem neked találták ki. Lehet, hogy a divatipar csak egy tendenciát követ, de szerintem, ha egyszer eldöntöd, hogy nem veszel igazi prémet, valószínűleg soha többet nem is fogsz. Óvatosnak kell lennünk – és hinnünk kell abban, amit csinálunk.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.