Most olvasott cikk
Azt hitte, elaltatták a kutyáját, gazdikereső hirdetésben bukkant rá

Azt hitte, elaltatták a kutyáját, gazdikereső hirdetésben bukkant rá

Kutya gazdája ölében

Arról tájékoztatták, hogy kedvence menthetetlen, így a kutya elaltatása mellett döntött egy amerikai nő. A háta mögött írták át az eb sorsát. Megműtötték, majd hozzáfogtak az otthonkereséshez, erről pedig az eredeti gazdi egy hirdetésből értesült.

Teljesen összetört az amerikai Kristie Pereira, miután több orvos is azt javasolta neki, hogy fontolja meg az eutanázia lehetőségét kutyája, Beau esetében. A nő 2022-ben fogadta be az állatot, beszámolója szerint rögtön elválaszthatatlanná váltak. Két hónappal később azonban megjelentek az első aggasztó tünetek – írta meg a The Animal Club.

Beau-n elvégeztek egy sor tesztet, az állapota azonban nem javult. Az állatorvosok egybecsengően állították, valószínűleg súlyos betegség áll a háttérben, amely idővel még nagyobb szenvedésnek teszi majd ki a kutyát. Hangsúlyozták, nem sikerült kideríteni, mi okozza a gondot, de még ha tudnák is a baj pontos forrását, gyógymód szinte biztosan nem lenne.

Kristie – számtalan álmatlan éjszaka után – döntött. A szakértők tanácsára hagyatkozva úgy gondolta, bármennyire fájdalmas is ez, azzal teszi a lehető legjobbat, ha elbúcsúzik kedvencétől.

A Montgomery Megyei Állatszolgálathoz vitte Beau-t, ahol biztosították róla, hogy a kutya elaltatása a helyes út.

Miután beszéltem velük, utána éreztem igazán azt, hogy az elaltatás a helyes lépés. Teljes mértékben támogattak, és biztosítottak arról, hogy akármilyen nehéz is, néha ez a jó döntés

nyilatkozta.

Az eutanáziáért 2023 márciusában 15 dollárt, aktuális árfolyam szerint kb. 5500 forintot fizetett ki Kristie. A legnagyobb szívfájdalma ugyanakkor természetesen nem ez volt. Elmondása szerint a gyász még egy évvel később sem csitult benne. Nem is gondolta volna, hogy Beau-val kapcsolatos érzelmei egy ponton még összetettebbekké válhatnak, mégis ez történt.

A kutya elaltatása valójában nem történt meg

Kristie idén tavasszal kíváncsiságból megnyitotta annak az állatmentő szervezetnek a weboldalát, ahonnan Beau-t is elhozta, és elhűlt az ott látottaktól. A csoport gazdikereső hirdetései között rátalált egy Beau-hoz gyanúsan hasonlító kutyára. Nagyobb volt, mint amikor a Montgomery Megyei Állatszolgálatnál hagyta, de az ismertetőjegyek stimmeltek. Ráadásul Amos Hart néven mutatták be a hirdetésben – így hívták Beau-t akkor is, amikor Kristie a befogadása mellett döntött.

Az első sokk után a nő telefonált, és megerősítették, valóban ugyanarról a kutyáról van szó. Mint kiderült, a Montgomery Megyei Állatszolgálat állatorvosai a kutya elaltatása előtt megvizsgálták az állatot, és megállapították, lehet rajta segíteni.

Így az eutanázia helyett felkeresték azt az állatmentő csoportot (Lost Dog & Cat Rescue, LDCRF), amely 2022-ben átadta az ebet Kristie-nek. Májproblémát diagnosztizáltak nála, és egy kampány keretében összegyűjtöttek 7000 dollárt, azaz több mint 2,5 millió forintot a műtétjére. Ennek köszönhetően Beau immár egészséges kutyaként keresi új gazdáját.

Kristie kiemelte, ha tudja, hogy van olyan műtét, amely révén a kutyán segíteni lehet, boldogan kifizette volna annak a költségeit. Őt azonban erről nem tájékoztatták. Az állatszolgálat etikettjének megfelelően aláírta, hogy az eutanázia alatt nem lehet jelen, és utána sem láthatja már az állatot.

Akivel beszéltem, borzasztó durva és tiszteletlen volt velem szemben, nagyon csúnyán viselkedett. Azt mondta, elhagytam őt, és hagytam volna meghalni. Azt állította, soha nem törődtem vele

– mesélte a felfedezését követő telefonbeszélgetésről. Hozzátette, azt még közölték vele, hogy Beau soha nem lehet már az övé, majd a vonal megszakadt.

Azt, hogy Kristie Pereira nem viheti már haza Beau-t, az LDCRF szóvivője, Chloe Floyd is megerősítette. „Az LDCRF nem ad vissza korábbi örökbefogadónak állatot, ha az egyszer már sorsára hagyta őt. Küldetésünk, hogy megmentsük a befogadható kutyákat az eutanáziától” – jelentette ki.

Cikkünk megjelenésekor Beau – alias Amos Hart – még mindig a befogadásra váró kutyák között szerepel az LDCRF honlapján.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.