Most olvasott cikk
Egy krónikus beteg hölgy “100%-kal jobban érzi magát”, mióta növényi étrendre váltott

Egy krónikus beteg hölgy “100%-kal jobban érzi magát”, mióta növényi étrendre váltott

Krónikus beteg hölgy növényi étrenddel gyógyult

Helen Amstrong állítja, hogy száz százalékkal jobban érzi magát, mióta teljes értékű növényi étrendet követ.

Amikor a 76 éves Helen Amstrong lánya az édesanyjához költözött a koronavírus-karantén alatt, egyikük sem tudta volna elképzelni, milyen hatással lesz mindez az idős asszony életére.

A Doncasterben élő Amstrong több, hosszan tartó, krónikus betegségben szenvedett, mint a diabétesz, az artritisz, asztma, magas vérnyomás, idült székrekedés és bipoláris zavar – és lényegében ágyhoz kötött volt, amikor a megmentője a segítségére sietett.

A kockázat

Még a vírus miatti lezárások előtt az idős hölgy lányát, a 49 éves Belinda White-t az édesanyja házához hívták. A rohammentő már kijött, és mikor White odaért, az édesanyja egy fotelben pihegett és nem reagált semmire.

A szociális gondozó segítségével visszafektették az ágyba, de ezen az estén világossá vált, hogy több segítségre is szükség lesz. A lánya visszahívta a mentősöket.

Ők feltételezték, hogy Amstrong szepszistől szenved, vagy esetleg elkapta a koronavírust. Szándékukban állt elvinni őt, de a kórházba történő beszállítás is rizikós lett volna.

Végül a doktor antibiotikumot írt fel, és előírta, hogy az idős nő lánya maradjon mellette, és ha rosszabbodna az állapota, beviszik.

A szívfájdalom

„Az első néhány nap szívszaggató volt. A gondozó segített nekem megemelni őt az ágyban, mert fekve nem lehetett beadni a gyógyszert. A mosdatás alatt valósággal szenvedett. A szemei beesettek voltak, az ajkai és az ujjai kékesre színeződtek.”

– nyilatkozta White a Plant Based News-nak.

White a gondozó segítségét is visszamondta, nehogy vírust hozzon be a házba. Édesanyját és saját magát teljesen elzárta a külvilágtól. Majd felhívta a szociális szolgálatot, akiket valóssággal angyalnak tartott:

„Felajánlottak egy elektromos ágyat, továbbá egy kerekesszéket is, amit a zuhany alatt is lehet használni, és egy forgatható tányért.

Így kezdte anya és lánya március végén a karantént.

Teljes értékű növényi étrenddel a gyógyulásért

A teljes értékű étrend

White táplálkozási szakértő és jógatanár, így megpróbálta most a gyakorlatba ültetni mindazt, amit a munkája és a tanulmányai során elsajátított. Kezdetben az édesanyja semmit nem akart megenni. Ezért először a lánya a folyadékpótlásról gondoskodott mindaddig, míg képes lett szilárd ételt is fogyasztani.

„Amikor végre elkezdett enni, az első dolog, amit megkívánt, a görögdinnye volt. Teleraktam a tányérját dinnyével, majd nem sokkal később a smoothie-kat is fogyasztani kezdte. Ebbe ízletes gyümölcsöket és leveles zöldségeket tettem. Úgy kívánta a gyümölcsöt, mintha drog lenne!”

– mesélte a lánya.

Innentől kezdve White smoothie-kat, gyümölcsöt, salátát, párolt és sült zöldséget, teljes értékű gabonákat, növényi „szalonnát”, tésztát és barna rizst kínált neki. Rövid időn belül édesanyját teljes értékű növényi étrenddel táplálta.

A nagy változás

Ez az étrend még csak hasonló sem volt ahhoz, amit Amstrong korábban evett – tipikus mikrózott ételek, szalonnás szendvics, sült hal sült krumplival, sütik és egyéb nassolnivalók. Most a dolgok változni kezdtek.

A lánya vásárolt egy vérnyomásmérőt és vércukormérőt, és rendszeresen feljegyezte az édesanyja értékeit. Látta, ahogy anyja elkezd erőre kapni.

A folyamatos fejlődés után négy héttel telefonos konzultációt tartott az orvossal. Abból, amit White elmondott neki, valamint az észrevehető javulások alapján, azt tanácsolta, hogy néhány gyógyszert elhagyhat az idős hölgy.

Az erő visszatért

Amstrong javulása folytatódott.

„Elkezdett beszélni a múltról, és válaszolt a kvíz show kérdéseire, amiket a tévében néztünk. Olyan volt, mintha kómából ébredt volna fel” – mondta White.

„Leadott valamennyit a súlyából, és sokkal jobban nézett ki. Korábban évekig járókeretet használt, de mivel most sokkal jobb erőben lett, rendeltem neki egy sétabotot, és megtörtént a csoda – elhagyta a járókeret használatát és ismét egyenesen állt!”

A fotók bizonyítják (fentebb látható) a hatalmas változást, ami Helennel hat hét alatt történt, egy sápadt, ágyhoz kötött idős betegből egy fiatalos, mosolygós hölgy lett, a szemében ragyogás és életerő tükröződik.

“Száz százalékkal jobban”

Mit tett Helennel az étkezés, a korábbi étrendjének elhagyása a teljes értékű növényi étrend kedvéért?

Így meséli:

„Minden étel amit megeszek, csodálatos. A korábbi szalonna egyáltalán nem hiányzik. Nehéz és zsíros volt, a vegán szalonnához képest. Ezt most paradicsommal és gombával fogyasztom. A zöld italokhoz kellett némi hozzászokási idő, de most már azokkal is minden rendben. Almával szoktuk édesíteni.”

De mindenek felett a legjobb hír, amiről beszámolt:

„Száz százalékkal jobban érzem magam, és sokkal kevesebb a fájdalmam. Végigalszom az éjszakát, jobban alszom, mint valaha. Teljesen újjászülettem!”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.