vegán póréhagyma leves recept

Krémes póréhagymaleves burgonyával dúsítva

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Körtés galette dióval és fahéjjal megszórva

Körtés galette dióval – rusztikus, gyorsan elkészíthető őszi desszert

Két szelet káposztás rétes fehér tányéron

Káposztás rétes – pikk-pakk betölti a konyhád a füstösen édeskés, nosztalgikus illata

Wonton leves húsmentesen

Húsmentes wonton leves – tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

Ez a burgonyás póréhagymaleves nemcsak előételként, hanem önálló fogásként is megállja a helyét. Tartalmas, ráadásul mennyeien bársonyos.

A póréhagymaleves tökéletes választás lehet, amikor kevés időd van és nem szeretnél órákig a konyhában állni. Ráadásul egyszerűen elkészíthető, és előételként, de akár önálló ebédként vagy vacsoraként is tálalható. A fokhagymakrémleveshez hasonlóan ehhez a leveshez is egyszerű alapanyagokra van szükség, ami jobb esetben minden háztartásban fellelhető.

A póréhagyma mellett a leves egyik fő alapanyaga a burgonya. Ez teszi tartalmasabbá a levest, de semleges íze miatt mégis hagyja érvényesülni a póréhagyma aromáit. Végeredményben egy istenien krémes és laktató levest kapunk.

A burgonyás póréhagymalevest tálalhatod krutonnal, friss fűszernövényekkel, sült póréhagymával vagy apró kockákra vágott sült tofuval is. Sokféleképpen variálhatod fantáziád vagy a rendelkezésre álló konyhai alapanyagaid szerint, hogy megtaláld a kedvenc változatodat.

Ha más krémes finomságra vágynál, itt összegyűjtöttük a hat legjobb krémlevesreceptet.

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma karikára vágva
  • 2 közepes burgonya apró kockára vágva
  • 200 ml rizs- vagy zabtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 dl zöldségalaplé vagy víz
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • friss petrezselyem aprítva (opcionális a tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy edényben hevítsd fel az olajat, majd vedd a lángot közepesen alacsonyra, és kezdd el rajta pirítani a póréhagymát.
  2. Kb. 8-10 perc pirítás után add hozzá a felkockázott burgonyát, majd öntsd fel a zöldségalaplével, és sózd, borsozd.
  3. Ha megpuhult a burgonya, vedd le a tűzről, és botmixerrel krémesítsd el.
  4. Tedd vissza a tűzre, majd add hozzá a növényi tejszínt, és forrald össze. Kóstold, és ha szükséges, tegyél még bele ízlés szerint sót, borsot, majd zárd el.
  5. Tálald krutonnal vagy tofuropogóssal és friss petrezselyemmel.

Ez a cikk is érdekelhet:

Szurikáta fekszik az oldalán, az egyik mellső végtagjára dőlve

Szurikáták szaladgálnak Érden – az állatmentők szerint „Érd maga a szafari”

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének