COVID-19Igaz a hír?

Igaz a mém, ami azt állítja, hogy még koronavírus idején sem akar senki vegán ételt venni?

Tényleg inkább éheznek az emberek, minthogy vegán ételt egyenek?

Koronavírus vegán étel meme

Az utóbbi hetekben, ahogy az új koronavírus betört Európába is, az interneten megjelent egy mém, ami azt állítja, hogy még egy világjárvány idején sem akar senki vegán késztermékeket venni.

Ahogy nőtt a fertőzöttek száma, az emberek pánikszerűen elkezdtek felvásárolni sok nélkülözhetetlen és felesleges terméket egyaránt. Ekkor felbukkantak olyan képek, ahol egész szupermarketek maradtak üresen, szinte kifosztva. Ám mindig volt 1-1 részleg, ami érintetlenül maradt.

Koronavírus vegán viral meme
“Még a koronavírus miatti pánikvásárlás idején sem akar senki vegán ételt enni.”

Sokan ezt összekapcsolták azzal a feltételezéssel, hogy az adott ételek annyira rossz ízűek, hogy még vészhelyzet esetén sem akarja senki megvenni. Ez a mém is ezt próbálta átadni.

Mi az igazság?

Hamis szöveg

Valóban készült egy kép egy texasi üzletláncban, ahol néhány vegán termék, mint a húspótlók, felvágottak, kenőkrémek, növényi sajtok megmaradtak, de a kép először 2017-ben bukkant fel az interneten, amikor a Harvey hurrikán pusztított Amerikában.

Ekkor is megjelent a mém, csak más szöveggel:

Hurrikán vegán meme
“Még ha jön is egy hurrikán, az emberek inkább éheznek, minthogy ilyen vegán sz*rt egyenek”

Bár a mém tükrözheti a többség véleményét bizonyos vegán késztermékekről és valóban többnyire vegán termékek láthatóak a képen, de valódi kontextus nélkül nagyon nehéz megítélni, hogy valóban ott hagyták-e a texasiak annak idején a növényi alapú termékeket.

Az pedig egészen biztos, hogy a kép és a szöveg sincs összefüggésben a jelenlegi COVID-19 világjárvánnyal, amelyet ráadásul a kínai húspiacok okozhattak.

Ha szeretnénk hosszú távon is jól lakni és ételeket tárolni, akkor talán érdemes mellőzni a gyorsan megromló állati eredetű ételeket, és helyette növényi opciókat választani.

Közben pedig mosolyogjunk egy jót a mémen, hiszen azért készült. Nevetéssel és empátiával szebb az élet – főleg egy világjárvány idején.

Ez is érdekelhet ➡  Schwarzenegger vegán ételeket eszik a barátaival, hogy elkerülje a koronavírust
Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

1 hozzászólás

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.