Most olvasott cikk
Karantén filmek, amik pár óra alatt vegánná változtatnak

Karantén filmek, amik pár óra alatt vegánná változtatnak

TheGameChangers

Ahogy egyre komolyabban növekszik az új koronavírus terjedése, sorra jelentik be az országok az intézkedéseket, illetve egyre több ember marad otthon, hogy megvédje magát és embertársait.

Azonban nem kell, hogy az otthon töltött idő unalmasan teljen. Ezek a dokumentumfilmek karantén idején kifejezetten sokat tehetnek hozzá világképedhez és segíthetnek, hogy a járvány után egy új szemléletmóddal éld az életedet.

1. URALOM – Film az állatokról (magyar szinkronos)

Az Uralom (Dominion) egy ausztrál dokumentumfilm, amely drónokkal, valamint kézi és rejtett kamerás felvételekkel mutatja be az állattenyésztés sötét oldalát, amit a reklámok nem szívesen mutatnak meg a fogyasztóknak. Megdöbbentő, hogy miközben azt gondoljuk, hogy humánusan vágták le azokat az állatokat, akiket megeszünk, valójában a történelem legnagyobb kegyetlenségét támogatjuk, talán a tudtunkon kívül.

A film 7 évig készült, és a standard eljárásokat mutatja be, amit a világ legtöbb országában használnak. Egyszerre sokkoló és érdekes, garantáltan megérinti az igazi állatbarátokat.

2. The Game Changers – Film a vegán sportolókról (magyar feliratos)

James Cameron új filmje, a The Game Changers szó szerint összezúzza a tévhiteket, miszerint állati eredetű ételeket kell ennünk egy erős és kitartó test eléréshez.

A film bemutatja a világ legjobb növényi étrenden élő sportolóit, többek között Lewis Hamiltont, Morgan Mitchellt, Kendrick Farrist, Scott Jureket, és még a legendás Arnold Schwarzenegger is elmondja, hogy hús nélkül is lehet izmot építeni. A film tudományos kutatásokra alapozza állításait, amit rengeteg orvos is alátámaszt.

3. What The Health – Film az egészségünk megóvásáról (magyar feliratos)

Az állati eredetű ételek több hátránnyal rendelkeznek, mint előnnyel: sok krónikus betegség kialakulásához járulnak hozzá, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, stroke, szív- és érrendszeri betegségek, köszvény, elhízás és még sok más. Ha az emberek a valódi tudományra hallgatnának a divatos fogyókúrák és rossz társadalmi szokások helyett, ezek a betegségek valószínűleg sokkal kevesebb embert ölnének meg évente.

Kip Andersen filmrendező megpróbálja kideríteni, hogy a legnagyobb egészségügyi szervezetek miért ajánlanak a betegeknek húsban, tejben és tojásban gazdag étrendet, miközben a tudomány szerint ezek az ételek nem egészségesek. A legtöbb szervezet elutasítja az interjút, titkolózik vagy mellébeszél, és mint kiderült, anyagi támogatást kapnak a legnagyobb húsipari cégektől. Mi a fene folyik itt, amiről nem tudunk?

4. Cowspiracy – Film a bolygó megmentéséről (magyar feliratos)

Miért nem beszélnek a legnagyobb környezetvédő szervezetek az igazi problémáról – az állattenyésztésről? Kip Andersen feltérképezi a világ legfenntarthatatlanabb iparát, és a háttérben meghúzódó hatalmas üzletet.

Napvilágra kerül, hogy milyen hatással van az állattenyésztés a bolygóra, illetve a most zajló klímaváltozásra. Olyan megdöbbentő adatokat és összehasonlításokat láthatunk, amelyek után biztosan nem fogunk többé a húsra és tejtermékekre nézni, ha igazán komolyan gondoljuk a környezetvédelmet.

5. 73 Cows – Film egy állattenyésztőről, aki vegán lett (angol feliratos)

Sokan azt gondolják, hogy a vágóhídi munkások, hentesek vagy állattenyésztők minden esetben gonoszak, és ezért ölnek állatokat. Pedig ez nem feltétlen igaz. Ők is csak egy elnyomó rendszer áldozatai, jóllehet, ők maguk is csatlakoztak ehhez, amikor állatokat kezdtek használni.

De vannak fogaskerekek (azaz emberek), akik nem akarnak többé egy igazságtalan rendszer részei lenni, ezért kilépnek a mókuskerékből és példát mutatnak a világnak. Ez a díjnyertes film bemutatja egy férfi és egy nő megismerkedését, nehézségeiket állattenyésztőként és közös útjukat egy sokkal békésebb életmód felé – így lettek ők állattenyésztőkből vegánok.

4 hozzászólás
  • Mi parommal a Game Changers miatt lettunk vegak, aztan meg veganok 1 honappal kesobb. Nagyon imadjuk az uj izeket ????

  • A The Game Changert már láttam, nagyszerű film, csak ajánlani tudom. Meg fogok még párat nézni, de nincs hozzá lelkem, hogy lássam azokat az állatkínzást bemutató filmeket… püffedtre sírnám a szemem….anélkül sem fogyasztok állati eredetű táplálékot, nem használom ki az állatokat…Szerintem vannak olyan emberek akiknek kötelező volna bele nézni AZOKBA a filmekbe, ezen belül pedig egyeseknek érezni kellene mit okoznak az állatoknak….

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.