Most olvasott cikk
Extra krémes, kókuszos keksztekercs – kókuszimádóknak erősen ajánlott

Extra krémes, kókuszos keksztekercs – kókuszimádóknak erősen ajánlott

Kókuszos keksztekercs fehér tányéron

A sűrű kókuszkrém teszi igazán krémessé ezt a keksztekercset, amelynek az elkészítésében a legnehezebb rész, hogy kivárd, amíg összeáll a hűtőben. Legalább két órát kell ugyanis várni az elkészítése után, mire szeletelheted.

A kókusz rajongói számos desszertalternatívából válogathatnak a klasszikus kókuszgolyón kívül is. Ott van például a kókuszos tejberizs, a házi Bounty szelet, a macaroon, azaz kókuszcsók, a vegán Raffaello golyó, a kókuszos darázsfészek vagy a kókuszos-mangós tápiókapuding. Ha pedig még ezek után sem tudsz betelni a kókusszal, kipróbálhatod ezt a kókuszos keksztekercset is.

Ennek a receptnek a különlegessége az extra vastag, selymes, kókuszos krémréteg. Ráadásul nincs szükség az elkészítéséhez sem margarinra, sem kókuszolajra. A titok nyitja a sűrű, konzerves kókuszkrém, amely elképesztően krémessé varázsolja ezt a klasszikust.

Még csak a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá – elég egy tál, egy nyújtófa és egy hűtő. No, meg egy kis türelem, mivel legalább két órát kell várni, hogy összeálljon, csak ezt követően szeletelheted.

Hozzávalók

Kb. 14-16 szelethez

A kakaós réteghez

  • 400 g darált háztartási keksz*
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 250 g konzerves kókusztej (a sűrű, fehér része)
  • 1 dl konzerves kókusztej (az áttetsző, vizes rész)

*Vásárláskor érdemes ellenőrizni az összetevők listáját, hogy biztosan vegán termék került-e a kezedbe.

A kókuszos krémhez

  • 350 g konzerves kókusztej (a sűrű, fehér része)*
  • 3 ek porcukor
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 evőkanál kókuszliszt

*Ha a használt kókusztejkonzerv hígabb típus, és szobahőmérsékleten is folyós marad, akkor a krémet kókuszreszelék és kókuszliszt hozzáadásával érdemes sűríteni – annyit adj hozzá, hogy jól kenhető, de nem folyós állagot kapj.

A keksztekercs elkészítése

  1. Egy nagyobb tálban keverd össze a kakaós réteg hozzávalóit egynemű, formázható masszává.
  2. Borítsd egy sütőpapírra, fedd le egy másik sütőpapírral, majd nyújtsd kb. 4-5 mm vastag téglalapra.
  3. Egy másik tálban keverd simára a kókuszos krém hozzávalóit. Ha túl híg lenne, adj hozzá még kókuszreszeléket vagy kókuszlisztet.
  4. Kend rá egyenletesen a kakaós lapra a krémet.
  5. A sütőpapír segítségével szorosan tekerd fel, majd a külsejét is szórd meg kókuszreszelékkel, ha szeretnéd. Tekerd be ugyanazzal a fóliával.
  6. Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
  7. Hűtés után szeleteld fel, és tálalhatod.

© 2025 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének