Most olvasott cikk
Kókuszos gyömbéres keksz melasszal (GM, vegán, szójamentes)

Kókuszos gyömbéres keksz melasszal (GM, vegán, szójamentes)

Kókuszos gyömbéres kekszek melasszal

Egyszerre puha és ropogós, nem túl édes kekszrecept következik. Tésztája tökéletesen fagyasztható – vegán és gluténmentes.

A gyömbér és a melasz találkozása elhozza hozzánk a finom, ünnepi ízeket, amit kár lenne nem megosztani családunkkal, barátainkkal.


Kókuszos gyömbéres keksz melasszal

Gluténmentes, vegán, szójamentes


Hozzávalók:

  • ¼ csésze kókuszolaj
  • ¼ csésze kókuszvirág cukor
  • 3 evőkanál fekete melasz
  • 1 chia-tojás (1 evőkanál chia mag elkeverve 2 ½ evőkanál vízzel)
  • 1,5 csésze mandulaliszt
  • 1/3 csésze kókuszliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • egy kis darabka friss gyömbér (3-5 cm) hámozva és felaprítva
  • 1/8 teáskanál só

Kókuszos gyömbéres keksz elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és bélelj kis egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy tálban keverd össze a megdarált chia magot a vízzel (darált lenmagot is használhatsz chia-mag helyett). Tedd félre 3 percre és hagyd hogy besűrűsödjön. Ha már elég sűrű, keverd hozzá a kókuszolajat és a melaszt. Jól dolgozd össze.
  3. Tedd aprítógépbe a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a sót és pulzálva aprítsd össze, majd add hozzá a nedves hozzávalókat.
  4. A tészta kissé ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie. Kiskanál segítségével végy egy adagot a tésztából, tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe és kissé lapítsd szét. Addig ismételd, amíg tart a tészta.
  5. Süsd a kekszeket aranybarnára 12-13 perc alatt, közben folyamatosan tartsd szemmel őket, mert hamar megégnek.
  6. Hagyd kihűlni egy sütőrácson.

Megjegyzés:

Kókuszos gyömbéres kekszek melasszal


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.