Most olvasott cikk
Kilencezer Golden retriever menekült meg a kínai kutyahús piacokról

Kilencezer Golden retriever menekült meg a kínai kutyahús piacokról

Kilencezer Golden Retriever menekült meg a kutyahús piacról

A Retrieve a Golden of the Midwest (RAGOM) 1985 óta dolgozik a Golden retrieverek és a Golden retriever keverék kutyák megmentésén. A közelmúltban Kína húspiacairól is elkezdték megmenteni az állatokat, mivel ebben az országban évente körülbelül 10 millió kutyát ölnek meg húsukért. Kína ezzel a mennyiséggel a világ legnagyobb kutyahús fogyasztójává avanzsált.

A RAGOM azt állítja, hogy a Golden retrievereket általánosan nem a húsukért tenyésztik, de gyakran ellopják őket, és a vágóhídon végzik.

Mialatt ott voltam, megtanultam, hogy a kutyákat nem pórázon sétáltatják. Nagyon könnyű egy kutyát elrabolni; valaki kiugrik egy teherautóból, megragad egy kutyát, beugrik és elhajt.

– magyarázta Nicole Studzia, a RAGOM igazgatótanácsának tagja.

A RAGOM több ezer sikertörténete közül az egyik Mama. Amikor a szervezet megtalálta őt, a kiskutyái épphogy csak megszülettek, az állat pedig nagyon meggyötört és szomorú volt.

A falusi támogatók összegyűltek, és egy önkéntes a férjével és lányával odament, hogy a négy kiskutyát az anyával együtt elhozzák. Mama – Grúziával, Sissyvel, Jovival és Mosbyval együtt – megkapta a szükséges állatorvosi ellátást, szeretetet gondoskodást, most egy állatotthonban élnek.

A szervezet ebben a hónapban újabb utazást indít Kínába, hogy húspiacokról több olyan kutyát mentsen meg, mint Mama.

Ázsia, mint vezető kutyahús-fogyasztó

A kutyákat világszerte számos országban fogyasztják, de az ázsiai országokban a legnépszerűbb. A legnagyobb kutyahús fogyasztó országok közé tartozik Kína, Dél-Korea és Vietnam. A kereskedelem iránti attitűd azonban folyamatosan változik.

A helyi önkormányzatok úgy döntöttek, hogy megállapodnak a piac 19 kutyahús forgalmazójával, így a hónap elején Dél-Korea egyik legnagyobb kutyahús piaca Busanban (reméljük végleg) bezárt.

A bezárás úgy jöhetett létre, hogy egy 2018-as felmérés szerint a dél-koreaiak 70 százaléka voksolt úgy, hogy a jövőben nem kíván kutyát fogyasztani.

Előrehaladás történt Vietnamban is. Tavaly októberben a nemzet fővárosa, Hanoi bejelentette a kutyahús tilalmát, amely 2021-ben lép majd hatályba.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.