Most olvasott cikk
Két hétig ingyen nézhető egy díjnyertes vegán film

Két hétig ingyen nézhető egy díjnyertes vegán film

m6nths vegán film

Az Egyesült Királyságban és az EU-ban évente közel 10 millió malacot zárnak ketrecekbe, akár hetekig is. Eközben minimális víz- és élelemellátással rendelkeznek, szűkös helyeken szenvednek és gyakran bele is halnak.

A „M6NTHS” egy 12 perces, díjnyertes dokumentumfilm, amit Eline Helena Schellekens készített, hogy leleplezze a húsipar kegyetlen módszereit. Megmutatja, hogyan is bánnak az érző, öntudattal rendelkező állatokkal, akiken egyértelműen látszik a reménytelenség és a szenvedés.

A film már megnyerte a “Panda-díjat” – a legjobb vadvilágról szóló film díját.

Előzetes

A Compassion in World Farming szervezet a End the Cage Age kampánya alkalmával közzétette a filmet, ami már nézhető, azonban csak online (nem letölthető) és mindössze két hétig.

A film nem tartalmaz beszédet, és csak minimális zene hallható benne. A történéseket csendben, kizárólag a felvételek valós hangjaival mutatja meg. Ez a szomorú valóság.

Sean Gifford, a Compassion in World Farming kampánymenedzsere hozzátette:

„A sertések, tyúkok, nyulak, kacsák és libák elképzelhetetlen szenvedéseken mennek keresztül az EU-s farmok ketreceiben. Itt az ideje megállítani ezt a kegyetlenséget.”

A filmet ide kattintva nézheted meg!

A film után érdemes néhány percet szánni arra is, hogy egy hivatalos, hiteles petíciót aláírjunk, hogy megszüntethessék a ketrecekben való tartást:

A magyar nyelvű petíciót itt lehet aláírni.


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.