Az Egyesült Királyságban és az EU-ban évente közel 10 millió malacot zárnak ketrecekbe, akár hetekig is. Eközben minimális víz- és élelemellátással rendelkeznek, szűkös helyeken szenvednek és gyakran bele is halnak.

A „M6NTHS” egy 12 perces, díjnyertes dokumentumfilm, amit Eline Helena Schellekens készített, hogy leleplezze a húsipar kegyetlen módszereit. Megmutatja, hogyan is bánnak az érző, öntudattal rendelkező állatokkal, akiken egyértelműen látszik a reménytelenség és a szenvedés.

A film már megnyerte a “Panda-díjat” – a legjobb vadvilágról szóló film díját.

Előzetes

M6NTHS OFFICIAL TRAILER

M6NTHS is an empathic film about an animal in captivity, longing for the outside. An animal who shares with us the ability to dream, who is intelligent, curious, social and sensitive, and in whom we can clearly recognize a soul. An animal who can live up to ten years in the wild but only six months under our care.

A Compassion in World Farming szervezet a End the Cage Age kampánya alkalmával közzétette a filmet, ami már nézhető, azonban csak online (nem letölthető) és mindössze két hétig.

A film nem tartalmaz beszédet, és csak minimális zene hallható benne. A történéseket csendben, kizárólag a felvételek valós hangjaival mutatja meg. Ez a szomorú valóság.

Sean Gifford, a Compassion in World Farming kampánymenedzsere hozzátette:

„A sertések, tyúkok, nyulak, kacsák és libák elképzelhetetlen szenvedéseken mennek keresztül az EU-s farmok ketreceiben. Itt az ideje megállítani ezt a kegyetlenséget.”

A filmet ide kattintva nézheted meg!

A film után érdemes néhány percet szánni arra is, hogy egy hivatalos, hiteles petíciót aláírjunk, hogy megszüntethessék a ketrecekben való tartást:

A magyar nyelvű petíciót itt lehet aláírni.


 

Raul

Raul

Alapító
Hiszem, hogy Magyarországot néhány éven belül a világ egyik legtudatosabb, legnyitottabb országává tudjuk tenni, ahol könnyű a környezet megóvása, hősies az állatok megmentése, fontos az egészségünk fenntartása, nyitott a társadalmunk és mindennapos az összefogás.

Írd le a véleményed!