Most olvasott cikk
“Kérlek, hagyd abba!” – üvöltötte a vegán nő, akit élő adásban, vascsővel bántalmazott egy állattenyésztő

“Kérlek, hagyd abba!” – üvöltötte a vegán nő, akit élő adásban, vascsővel bántalmazott egy állattenyésztő

Vascsővel támadták meg a vegán aktivistát az állattenyésztők

Ismét a Direct Action Everywhere (DxE) nevű állatjogi szervezet került veszélyes helyzetbe, amikor tömegesen bementek egy sertéstelepre, ahol bemutatták az állatok szörnyű körülményeit, zsúfolt és koszos helyeit és a gazdák agresszív hozzáállását.

Az első negyedóra viszonylag békésen telt, a vegán aktivisták – mint mindig -, kizárólag erőszakmentes aktivizmust hajtottak végre: leültek a földre, videókat készítettek, élőben közvetítettek a közösségi médiára és beszélgetni akartak a telep tulajdonosával.

15 perc után azonban egy munkás megjelent, majd néhány másodperccel később, szinte szó nélkül rátámadt a békés aktivistákra. Lefújta őket, lökdösődött, nőket rúgott és ütött meg. A videó egy pontján az látszik, hogy kifejezetten erőszakos emberről van szó, szinte vicsorogva nézett a vegánokra, majd többször is újra megütötte és lökdöste az aktivistákat, akik a fizikai erőszakot mellőzve arra kérték, hogy hagyja abba.

Ha így bánik egy emberrel, főleg egy nővel, hogyan bánhat az állatokkal, ha nincsenek ott a kamerák?

Mit rejtegetnek ennyire az állattenyésztők?

Nemrég bátor vegán aktivisták 16 nyulat mentettek ki egy spanyolországi állatkínzó tenyésztőtől. A gazda már a nyúlmentés ideje alatt is erőszakos volt és rátámadt a vegánokra, illetve az egyik nyulat kivette az állatmentők kezéből, majd földhöz vágta.

A rendőrség kiérkezésekor megkérték az aktivistákat, hogy hagyják el a területet, amit meg is tettek. Később az autópályán haladva több farmer is üldözni kezdte a vegánokat, állítólag 1 órán keresztül.

Mikor zsákutcába szorították őket, az ablakot kezdték el verni, fenyegették őket a rendőrség kiérkezéséig. Hiába kértek védelmet a vegánok a hatóságoktól, mindössze annyit mondtak nekik, hogy nem lesz gond, haza tudnak menni biztonságban.

A rendőrség távozása után 10 perccel viszont az egyik farmer ismét a vegánok után ment, majd éles lőfegyverrel meglőtte az autójuk ablakát, ami egy nőt több helyen is megsebesített.

Egy másik eset is történt, amikor egy hónappal ezelőtt 40 vegán aktivista ismét megzavart egy argentin rodeóversenyt, hogy véget vessenek az állatkínzásnak és az állatok felesleges kihasználásának.

Az esetről egy videó is előkerült, amin az látszik, hogy az agresszív cowboyok és nézők megdobálják, megverik, lóhátról ostorral csapkodják és kirángatják a vegánokat a területről, akik egyébként semmilyen fizikai erőszakot nem alkalmaztak, ahogy eddig sem tették.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.