Most olvasott cikk
Keresik az év mentes séfjét, te is jelentkezhetsz versenyzőnek!

Keresik az év mentes séfjét, te is jelentkezhetsz versenyzőnek!

főzőverseny

2023-ban immár ötödik alkalommal rendezik meg a Magyarországon egyedülálló, „Csak a Mentes Séfje” elnevezésű főzőversenyt, ahol hagyományos ételek készülnek allergének nélkül.

Az Év Séfje verseny célja a szervezők szerint az, hogy felhívják a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassák, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. Az idei évben először a döntőt élő selejtezők előzik majd meg, melyeknek a Metro Gasztroakadémia ad otthont. Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli. A szakmai zsűri tagja lesz többek között Varga István nyers vegán séf, Tanács Attila mesterszakács, a Mindenmentes főzősuli alapítója, Stőhr Gréta életmódszakértő, Garami Gábor műsorvezető, Ádám Csaba étterem-tulajdonos és Blendea Károly kulináris tanácsadó.

A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán kell, hogy legyen. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítik majd el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény lesz számukra.

Te is megmutathatod, mit tudsz!

A versenyre profi és amatőr kategóriában várják a jelentkezéseket, ehhez csak az ezen a linken található online űrlapot kell kitöltened. A jelentkezés határideje január 31.

Az űrlap elküldése után válasz e-mailben érkezik egy megerősítés, hogy részt vehetsz az élő selejtezőben, ahol a már említett, szakemberekből álló zsűri előtt kell elkészíteni egy főételt, melyre 60 perc áll rendelkezésre. A versenyen a megadott alapanyagokból kell dolgozni, ezeket pár nappal a kezdés előtt kapják meg a résztvevők.

A selejtezőkből 5 fő juthat tovább a döntőbe, ahol egy főétel és egy desszert elkészítése után derül ki, hogy ki lesz az Év Mentes Séfje.

Az Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet, az értékes nyeremények mellett tévés és rádiós szereplésekre, interjúkra is számíthat.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.