A Surge állatjogi szervezet által készített Dismantle Dairy minisorozat azt mutatja be, milyen visszaélések és kegyetlen standard eljárások történnek a tejiparban – ezúttal a kecsketej került terítékre, és újabb brutális rejtett kamerás felvételeket mutattak meg a világnak.

A kecsketejre sokan úgy hivatkoznak, mint egy “etikusabb alternatíva” a tehéntejre. Sokszor a reklámok is ezt hangsúlyozzák, sőt, egyes országokban kifejezetten azt állítják, hogy a kecsketej egészségesebb, jobb a környezetnek vagy épp az állatoknak.

Természetesen a jól felépített marketingmaszlag mögött sosincs lehetőség arra, hogy ezekről megbizonyosodjanak az emberek. A legtöbbször a farmok a városoktól távol helyezkednek el, ahol senki nem hallja az állatok keserves sírását.

Hála a vegán, állatjogi aktivistáknak, ezúttal a legnagyobb kecsketejet forgalmazó cég, a St Helen’s és annak egy beszállítója, a Far Marsh Farm bukott le.

Mióta a leleplező videó elterjedt az interneten, az érintett munkásokat kirúgták, valamint a cég csődközeli állapotba került, ugyanis a szupermarketek és boltok sorra bontják fel a megállapodásokat és vezetik ki boltjaikból ezeket a termékeket.

A videón, melyet Earthling Ed vegán aktivista és az általa alapított Surge állatjogi szervezet készített, az látszik, hogy a kecskéket a gazdák ütik, dobálják, rúgják, a földön húzzák lábuknál és fülüknél fogva, rángatják, ordibálnak velük, a kecskék pedig keservesen sírnak és próbálnak menekülni az erőszakos munkások elől.

A megoldás azonban nem a békésebb alkalmazottak felkutatása – erre ugyanis nem sok esély van.

A tanulmányok szerint az állattenyésztők és hentesek körében kifejezetten magas a poszttraumás stressz, a depresszió, magasabb az alkohol- és drogfogyasztás és erőszakosabbak az állandó gyilkolástól és állathasználattól.

A Surge szerint a legjobb mód, hogy megvédjük az állatokat, ha növényi alapú alternatívákra váltunk, mint például a zab-, rizs-, szója-, kesu-, mandula-, vagy kókusztej.

Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

1 hozzászólás

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.