AktivizmusÁllatok

Ütik, megtapossák és lefejezik a kecskéket egy híres tejipari farmon – rejtett kamerás felvétel

A Surge állatjogi szervezet által készített Dismantle Dairy minisorozat azt mutatja be, milyen visszaélések és kegyetlen standard eljárások történnek a tejiparban – ezúttal a kecsketej került terítékre, és újabb brutális rejtett kamerás felvételeket mutattak meg a világnak.

A kecsketejre sokan úgy hivatkoznak, mint egy “etikusabb alternatíva” a tehéntejre. Sokszor a reklámok is ezt hangsúlyozzák, sőt, egyes országokban kifejezetten azt állítják, hogy a kecsketej egészségesebb, jobb a környezetnek vagy épp az állatoknak.

Természetesen a jól felépített marketingmaszlag mögött sosincs lehetőség arra, hogy ezekről megbizonyosodjanak az emberek. A legtöbbször a farmok a városoktól távol helyezkednek el, ahol senki nem hallja az állatok keserves sírását.

Hála a vegán, állatjogi aktivistáknak, ezúttal a legnagyobb kecsketejet forgalmazó cég, a St Helen’s és annak egy beszállítója, a Far Marsh Farm bukott le.

Mióta a leleplező videó elterjedt az interneten, az érintett munkásokat kirúgták, valamint a cég csődközeli állapotba került, ugyanis a szupermarketek és boltok sorra bontják fel a megállapodásokat és vezetik ki boltjaikból ezeket a termékeket.

A videón, melyet Earthling Ed vegán aktivista és az általa alapított Surge állatjogi szervezet készített, az látszik, hogy a kecskéket a gazdák ütik, dobálják, rúgják, a földön húzzák lábuknál és fülüknél fogva, rángatják, ordibálnak velük, a kecskék pedig keservesen sírnak és próbálnak menekülni az erőszakos munkások elől.

A megoldás azonban nem a békésebb alkalmazottak felkutatása – erre ugyanis nem sok esély van.

A tanulmányok szerint az állattenyésztők és hentesek körében kifejezetten magas a poszttraumás stressz, a depresszió, magasabb az alkohol- és drogfogyasztás és erőszakosabbak az állandó gyilkolástól és állathasználattól.

A Surge szerint a legjobb mód, hogy megvédjük az állatokat, ha növényi alapú alternatívákra váltunk, mint például a zab-, rizs-, szója-, kesu-, mandula-, vagy kókusztej.

Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

8 hozzászólás

  1. Szomorú.de én ezért nem mondok le a tejtermékek fogyasztásáról!aki ezért megvet hát tegye.lmádom a madártejet az ementálit a parenyicát és a camambertet!

  2. A régi időkben is volt tej, vaj, sajt és minden más termék, mégsem bántak ugy az állatokkal mint a mai ember. Honnan verszi a bátorságot, mi jogositja fel erre a szörnyü bánásmódot ezeket a kreténeket? Az állatot becsólni kell azért amit ad nekünk embereknek. ne, ütni, vágnio rugni, borzalmas. Ugyanezt érdemlik ők is mint amit ők tesznek szerencsétlen állatokkal.

      1. Mikor lesz vege, ennek az “emberi,, brutalitasnak?????? Emberek!!! Nincs megfelelo szo, amivel ki lehetne fejezni ami egy allatkinzot jellemezne. Az elo vilagban, a legalacsonyabb szinten foglal helyet. A gondolkodas es beszed, elvesztette jelentoseget!

  3. Mikor lesz vege, ennek az “emberi,, brutalitasnak?????? Emberek!!! Nincs megfelelo szo, amivel ki lehetne fejezni ami egy allatkinzot jellemezne. Az elo vilagban, a legalacsonyabb szinten foglal helyet. A gondolkodas es beszed, elvesztette jelentoseget!

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.