A burgonyasaláta az év bármely időszakában ideális fogás lehet. Rengeteg változata létezik, mi most egy kapros-majonézes verziót hoztunk el nektek.
Hozzávalók:
- 1,5 kg salátaburgonya
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- 10 evőkanál vegán majonéz
- 5 evőkanál 10%-os ecet
- 5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál dijoni mustár
- egy csokor friss kapor
- fél citrom leve
- só, bors
Elkészítés:
- Alaposan tisztítsd meg a burgonyát. Főzd meg héjában (kb. 40 perc), közben néha ellenőrizd egy villával, hogy megpuhult-e. Ha elkészült, hámozd meg.
- Amíg fő a krumpli, pucold meg a hagymát, és szeleteld félkarikára. Sózd le, és hagyd állni 10-15 percet.
- Szeleteld fel a burgonyát egycentis szeletekre, és tedd egy nagyobb tálba. Add hozzá a hagymát, borsozd, és óvatosan forgasd össze.
- Forralj fel egy liter vizet, majd keverj hozzá négy evőkanál cukrot, négy evőkanál 10%-os ecetet, és öntsd rá a krumplira.
- Tedd a hűtőbe éjszakára.
- Másnap öntsd le róla a levét, majd készítsd el az öntetet.
- Egy tálban keverj össze tíz evőkanál majonézt, egy evőkanál mustárt, egy evőkanál porcukrot, fél citrom levét, egy evőkanál ecetet, egy csokor aprított kaprot, majd sózd, borsozd.
- Ezután az öntetet óvatosan forgasd össze a salátával.

Domján Csenge
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.