Kapros-majonézes krumplisaláta (vegán)

vegán majonézes krumplisaláta

A burgonyasaláta az év bármely időszakában ideális fogás lehet. Rengeteg változata létezik, mi most egy kapros-majonézes verziót hoztunk el nektek. 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg salátaburgonya
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • 10 evőkanál vegán majonéz
  • 5 evőkanál 10%-os ecet
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • egy csokor friss kapor
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Alaposan tisztítsd meg a burgonyát. Főzd meg héjában (kb. 40 perc), közben néha ellenőrizd egy villával, hogy megpuhult-e. Ha elkészült, hámozd meg.
  2. Amíg fő a krumpli, pucold meg a hagymát és szeleteld félkarikára. Sózd le, és hagyd állni 10-15 percet.
  3. Szeleteld fel a burgonyát egycentis szeletekre és tedd egy nagyobb tálba. Add hozzá a hagymát, borsozd és óvatosan forgasd össze.
  4. Forralj fel egy liter vizet, majd keverj hozzá négy evőkanál cukrot, négy evőkanál 10%-os ecetet és öntsd rá a krumplira.
  5. Tedd a hűtőbe éjszakára.
  6. Másnap öntsd le róla a levét, majd készítsd el az öntetet.
  7. Egy tálban keverj össze tíz evőkanál majonézt, egy evőkanál mustárt, egy evőkanál porcukrot, fél citrom levét, egy evőkanál ecetet, egy csokor aprított kaprot, majd sózd, borsozd.
  8. Ezután az öntetet óvatosan forgasd össze a salátával.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.