Most olvasott cikk
Nyolcan meghaltak, négyszázan betegek – újabb állattartó telepen terjedt el a koronavírus

Nyolcan meghaltak, négyszázan betegek – újabb állattartó telepen terjedt el a koronavírus

Bezárt egy csirkefarm a koronavírus miatt

Szeptember elsején ideiglenesen bezárt a kaliforniai Livingstonban található Foster Farms baromfitelep, miután közel 400 dolgozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje, és nyolcan életüket vesztették.

Mindez azután történt, hogy a Merced County Department of Public Health (MCDPH) a járványt az ország „legsúlyosabb és leghosszabb járványának” minősítette.

A járvány kitöréséről hivatalosan június 29-én nyilatkoztak, és azóta 392 dolgozónak lett pozitív a vírustesztje, közülük 8 halott került ki.

Az MCDPH a nyilatkozatban hozzátette, hogy az élelmiszerelőállítással történő leállás az egyetlen mód, hogy megakadályozzák a betegség további terjedését.

„Ez az intézkedés lényeges eleme azon célunknak, hogy megállítsuk a COVID-19 terjedését közösségünkben, és megmentsük az emberek életét”

mondta Salvador Sandoval, a Merced County Public Health munkatársa.

Annak érdekében, hogy sterilizálják az üzemet, és megfigyeljék a dolgozókat, a Foster Farms kedden felfüggesztette a livingstoni üzemben a munkát.

„Ezalatt az idő alatt az üzem kétszeres fertőtlenítést végez, és kétszeres tesztelést hajt végre mind az 1400 dolgozójánál. Ez a program biztosítja, hogy az újranyitás idejére egyetlen munkás se legyen vírushordozó”

– mondta Heidi White, a Foster Farms egyik nyilatkozatában.

A világ számos vágóhídját, állattartó telepét, szőrmefarmját kellett már bezárni, mert ezeken a helyeken úgy tűnik, gyorsabban és nagyobb valószínűséggel terjed el a COVID-19.

Érdekes összefüggés, hiszen a jelenlegi legjobb bizonyítékaink alapján maga a vírus is egy zoonózis, ami az állatok kihasználásából ered, pont úgy, ahogy a baromfitelepek is teszik a csirkékkel. A COVID-19 egy állatról emberre átterjedt betegség, amelyet úgy tűnik, a vuhani húsfogyasztás és higiéniai visszaélések együttese okozott.

Nemrég a kutatók felfedezték, hogy a COVID-19 akár három hétig is fennmaradhat a fagyasztott húsokban, amely részben megmagyarázhatja a vágóhídi munkások körében gyorsan történő terjedést is.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.