EgészségSikersztorik

Vegán erőemelő lett “Kalifornia legerősebb embere”

Kalifornia legerősebb embere vegánNick Squires

Vegán erőemelő nyerte meg az USA erőemelő szövetségének versenyét. Az állatjogi aktivista Nick Squires elhozta az aranyérmet a héten megrendezett versenyről.

Squires Twitteren jelentette be a győzelmét:

„110 kg-os súlycsoportban elhoztam az aranyat. A raw erőemelő mezőny top 10 százalékában vagyok!”

Viccelődött, hogy mostantól a „Kalifornia legerősebb embere” megnevezésre hallgat csak.

Squires – aki Sacramentoban él a vegán feleségével, gyerekével és kettő mentett kutyájával – 2013 végén fogott neki az erőemelésnek, majd 2014-ben lett vegán etikai megfontolásból.

Vegán erőemelő

Vegán erőemelő, aki bizonyítja, hogy hús nélkül is lehetünk erősek
Nick Squires

Azóta sok nagynevű erőemelő versenyen indult, három megmérettetésen első helyezést ért el, a 2018-as USPA bajnokságon második lett, illetve a szintén ebben az évben megrendezett IPL erőemelő világbajnokságon is részt vett.

Most pedig megnyerte az aranyat a 110 kg-os súlycsoportban, ezzel az eredménnyel pedig a raw erőemelők felső 10 százalékába jutott.

„Megosztottam a történetemet Twitteren, ezzel pedig elkerülhetetlenül kérdések kereszttüzébe kerültem. Voltak, akik szkeptikusan álltak a témához, de olyanok is akadtak, akik hasonló változást akarnak a saját életükben”

– mondta Squires.

„Remélem, hogy így a tudásom és a tapasztalatom több emberhez eljuthat majd.”

Squires rendszeresen felszólal az állatokért, és próbálja formálni a közvéleményt; beszél a veganizmus egészségre gyakorolt hatásairól, az állatjogokról és az állati termékek környezeti terheiről.


 

Prove.hu
Eszter

Eszter

Közgazdász, publicista
Budapesten jártam egyetemre és végeztem közgazdaságtan szakon. Már akkor is visszásnak tartottam a fogyasztói társadalom túlkapásait, és elkezdtem megoldás után kutatni, így találtam rá a veganizmusra. Azért kezdtem el írni, hogy másokkal is megosszam az állat- és környezetvédelem fontosságát.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.