Most olvasott cikk
Vegán erőemelő lett “Kalifornia legerősebb embere”

Vegán erőemelő lett “Kalifornia legerősebb embere”

Kalifornia legerősebb embere vegán

Vegán erőemelő nyerte meg az USA erőemelő szövetségének versenyét. Az állatjogi aktivista Nick Squires elhozta az aranyérmet a héten megrendezett versenyről.

Squires Twitteren jelentette be a győzelmét:

„110 kg-os súlycsoportban elhoztam az aranyat. A raw erőemelő mezőny top 10 százalékában vagyok!”

Viccelődött, hogy mostantól a „Kalifornia legerősebb embere” megnevezésre hallgat csak.

Squires – aki Sacramentoban él a vegán feleségével, gyerekével és kettő mentett kutyájával – 2013 végén fogott neki az erőemelésnek, majd 2014-ben lett vegán etikai megfontolásból.

Vegán erőemelő

Vegán erőemelő, aki bizonyítja, hogy hús nélkül is lehetünk erősek
Nick Squires

Azóta sok nagynevű erőemelő versenyen indult, három megmérettetésen első helyezést ért el, a 2018-as USPA bajnokságon második lett, illetve a szintén ebben az évben megrendezett IPL erőemelő világbajnokságon is részt vett.

Most pedig megnyerte az aranyat a 110 kg-os súlycsoportban, ezzel az eredménnyel pedig a raw erőemelők felső 10 százalékába jutott.

„Megosztottam a történetemet Twitteren, ezzel pedig elkerülhetetlenül kérdések kereszttüzébe kerültem. Voltak, akik szkeptikusan álltak a témához, de olyanok is akadtak, akik hasonló változást akarnak a saját életükben”

– mondta Squires.

„Remélem, hogy így a tudásom és a tapasztalatom több emberhez eljuthat majd.”

Squires rendszeresen felszólal az állatokért, és próbálja formálni a közvéleményt; beszél a veganizmus egészségre gyakorolt hatásairól, az állatjogokról és az állati termékek környezeti terheiről.


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.