Most olvasott cikk
Joaquin Phoenix a filmes díjátadó után rögtön egy vágóhíd elé ment tüntetni

Joaquin Phoenix a filmes díjátadó után rögtön egy vágóhíd elé ment tüntetni

vegán Joaquin Phoenix virrasztás

Joaquin Phoenix a Joker című film főszerepéért elnyerte a 26. SAG első díját, mint legjobb színész. A díjátadó után azon nyomban, le sem vetve Stella McCartney márkájú vegán szmokingját, elindult a vágóhíd előtti virrasztásra a Los Angeles-i állatmentőkkel, hogy kifejezzék együttérzésüket a disznók iránt, akiket levágásra ítéltek.

Az állatmentő szervezet így írt erről az Instagramon:

„Ma éjjel Joaquin Phoenix szmokingban velünk tartott a virrasztásra. Gratulálunk neki az elnyert SAG díjért, és mindenért, amit az állatokért tesz!”

A régóta vegán és állatjogi aktivista színész ivóvizet vitt a malacoknak, míg a teherszállító várt rájuk a vágóhíd mellett.

Amy Jean Davis, a Los Angeles Állatmentők alapítója úgy nyilatkozott, hogy a Save mozgalom egy jelentős formája az aktivizmusnak, és hihetetlenül hatékony.

„Joaquin rendszeres részvétele a virrasztásos eseményeken további aktivistákat ösztönöz helyi és globális szinten.”

Erkölcsi kötelezettségeink vannak

Egy non-profit vegán csatorna interjúja szerint Phoenix rendszeres résztvevője a vágóhídi virrasztásoknak. Amikor megkérdezték tőle, miért érzi fontosnak, hogy ott legyen a levágásra szánt állatok mellett, ezt felelte:

„Mert meg kell tennem. A legtöbb embernek fogalma sincs, milyen szörnyűségek történnek a hús- és tejiparban. Kötelességünk beszélni erről és feltárni, mi is folyik ott valójában. Agymosásnak számít, ahogy boldog, farmon élő állatok ideálját vetítik elénk az élelmiszerek csomagolásán és az éttermekben. De ez óriási hazugság. Az embereknek tudniuk kell az igazságot, és kötelességünk közvetíteni ezt feléjük. Én már láttam az igazságot. És kötelességem megmutatni mindenkinek. Ezért vagyok itt!”

Joaquin Phoenix, mint vegán aktivista

A 45 éves színésztől nem szokatlan, hogy a rivaldafényt használja arra, hogy az állatok jogairól beszéljen. Órákkal azután, hogy a torontói filmfesztivál díját elnyerte, a St. George vonatállomáson tiltakozásra szólította fel az embereket, hogy vessenek véget az állatok szenvedéseinek.

A Joker című film los angeles-i premierjén olyan pólót viselt, mely az Állatok Felszabadításáért mozgalmat hirdette. A szervezetben olyan névtelen aktivisták is vannak, akik a jogot sem félnek megszegni annak érdekében, hogy az állatok elleni kegyetlenség miatt tiltakozzanak. Phoenix és a menyasszonya, Rooney Mara együtt vettek részt a vágóhídi virrasztásokon a Save mozgalom keretében.

Phoenix a producere a „The Animal People” című dokumentumfilmnek, mely hat aktivista történetéről szól, akik radikális állatjogi akciót hajtottak végre egy állatokon tesztelő laborban.

Amióta a díjátadó-szezon elkezdődött, Phoenix elnyerte a legjobb színész kategória díját a Golden Globe-on, a Kritikusok Díját, valamit a SAG díjat.

A Golden Globe-on tartott beszédében kifejezte köszönetét a szervezőknek, hogy vegán menüt szolgáltak fel, ezzel is tudatosítva az összefüggést az állattartás és a klímaválság között.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.