Most olvasott cikk
Joaquin Phoenix és Rooney Mara filmet forgatnak az állattenyésztés és a járványok kapcsolatáról

Joaquin Phoenix és Rooney Mara filmet forgatnak az állattenyésztés és a járványok kapcsolatáról

Joaquin Phoenix és Rooney Mara filmet forgatnak a járványokról
[video src="https://www.instagram.com/p/CDUSnjCnq3C/"]

Rooney Mara és Joaquin Phoenix is részesei annak a dokumentumfilmnek, mely az állattenyésztés, a környezetkárosítás és az állatról emberre terjedő betegségek (zoonózisok) közti összefüggést mutatja be.

A vegán pár a vezető producerei a The End of Medicine című dokumentumfilmnek, melyben benne van még Keegen Kuhn, a Cowspiracy film írója és Alex Lockwood, a 73 Cows díjnyertes kisfilm rendezője.

A remekmű felfedi, hogyan bánunk a természettel, az állatok miként szereznek fertőző betegségeket és hogyan alakul ki az antibiotikumrezisztencia az állattenyésztés által. Az előkészületek és a forgatás már 2019 októberében elkezdődtek.

Az első előzetest itt lehet megnézni:

Híres tudósok és járványügyi szakértők is megszólalnak a filmben, akik azt állítják, hogy a legutóbbi járványok és betegségek, például COVID-19, a sertés- és madárinfluenza, az MRSA-fertőzés, a gyógyszer-rezisztens kórokozók és az ételmérgezések mind az állattenyésztésből eredhetnek.

A filmtől azt remélik a rendezők és a benne szereplők, hogy felnyitja az emberek szemét, és arra sarkalja a nézőket, hogy változtassanak étkezési és vásárlási szokásaikon, ezzel csökkentve a pandémiák kialakulásának esélyét.

„A tudomány megcáfolhatatlan. A modern állattenyésztés egyre betegebbé tesz bennünket, ha csak nem változtatjuk meg gyökeresen a fogyasztási szokásainkat.”

– nyilatkozta Rooney Mara és Joaquin Phoenix.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.