Most olvasott cikk
Joaquin Phoenix szerint a konyhánkból is megváltoztathatjuk a világot, ha vegánként élünk

Joaquin Phoenix szerint a konyhánkból is megváltoztathatjuk a világot, ha vegánként élünk

Joaquin Phoenix vegánságra buzdít

Joaquin Phoenix a nagyüzemi állattenyésztés ellen szólalt fel ismét, szerinte „szégyen az emberekre nézve”, és „aláássa a felelősségtudatot”.

A többszörös díjnyertes színész és elkötelezett vegán a fentieket kommentelte a PETA új, „Változtasd meg a világot a konyhádból” kampányában. A hirdetés megmutat néhány sokkoló képet a PETA vizsgálataiból, a legnagyobb baromfi farmon történő kegyetlenségekről.

A saját konyhájából közvetítve szólal meg itt Joaquin Phoenix:

„Annyi kín van a világon, melyekre nincs ráhatásunk, de az állatok szenvedésében való részvétel nem tartozik ezek közé.”

– mondta Phoenix, arra utalva ezzel, hogy nem kell hozzájárulnunk az állatok kizsákmányolásához, ha nem akarunk.

Az állatok kihasználása

A PETA rejtett kamerás felvételeket készített egy tipikus amerikai baromfi farmon, az Ohioban található Licking County-ben. Itt láthatjuk, amint megkínozzák a baromfikat, a szerencsétlen állatok a földön hevernek hatalmas zsúfoltságban, a dolgozók pedig a fejükön taposnak, hogy eltörjék a nyakukat.

A madaraknak nincs helyük ahhoz sem, hogy egyhelyben álljanak, üljenek vagy feküdjenek, kivéve a dróthálós ketrecük alját, ami viszont a lábaikba fúródik. Az állatvédő szervezet szerint “kevesebb helye van egy-egy állatnak, mint egy A4-es papírlap.”

A vizsgálat arra is rámutat, hogy ezeken a telepeken a baromfik éjjel-nappal ketrecek sorába vannak zsúfolva, alig tudnak mozogni, és az állandó félelem és a szánalmas körülmények hatására a stressztől megsebzik önmagukat, vagy egymásnak támadnak.

A videóban a színész felhívja a figyelmet, hogy a nagy élelmiszergyártó cégek megtévesztő és ellenőrizetlen címkéket használnak a fogyasztók kijátszására, melyek szerint ők humánusan előállított ételt árulnak, holott a felhasznált állatok élete egyenlő a földi pokollal.

Ahhoz, hogy az embereket a rengeteg előnnyel járó veganizmusra biztassa és elutasítsa az állatok elleni kegyetlenséget, Phoenix hozzáteszi:

„Könnyű kibújni a felelősség alól, ha elkerüljük az igazságot. De remélem, csatlakoznak hozzám a kegyetlenség megtagadásában… és felfedezik a vegánság számtalan előnyét.”

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.