Egy nappal azután, hogy Joaquin Phoenix megnyerte az Oscar-díjat, és beszédében megemlítette, hogy a tejipar milyen kegyetlen az állatokkal szemben, váratlanul lehetősége nyílt arra, hogy megmentsen egy tehenet és borját a vágás elől.

Február 9.-én Phoenix meglátogatott egy vágóhidat a Los Angeles Animal Save állatjogi szervezettel, valamint Gene Baurral, a Farm Sanctuary társalapítójával, és sikerült meggyőzni a tulajdonost, hogy hadd mentsenek meg 2 állatot.

Bár a két félnek nem sikerült megegyezni abban, hogy a feldolgozás vagy a megölés a jó szó az állatok kivégzésére, ennek ellenére a lényeg megtörtént: Phoenix és társai elszállították a két állatot, akik a Farm Sanctuary non-profit vegán farmon fognak élni életük hátralevő részében, kihasználás nélkül.

A kis botladozó borjú lelkesen követte édesanyját kifelé a vágóhídról, a menedékhelyre megérkezve pedig úgy futott felfedezni a nagy területet, mint aki érezte: végre szabadok lehetnek.

Az anya a Liberty, a kicsinye pedig az Indigo nevet kapta.

Phoenix – aki 3 éves kora óta vegánként él – elmondta, hogy bár ezek apró lépések az elnyomó rendszer lebontásában és továbbra is küzdenek az állatok felszabadításáért, de nagyon kell örülni az ilyen kis győzelmeknek is.

A mentésről szóló videót itt lehet megnézni.

Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

3 hozzászólás

  1. Nagyon szeretem ezt az embert ! Szeretek minden vegánt ! Meg kell menteni a földet ! Nem szabad ártatlan állatokat meggyilkolni ,nincs jogunk ! Nem kell szaporítani .A temészetben minden táplálék megtalálható amire szükségünk van ! Helyes vegan táplálkozás a legegészségesebb a világon .A lélek vándorol ,halhatatlan midig újabb testet kap ,olyat amilyet meg érdemel ! Egy hentes már nem fog emberi testben megszületni ,túl sok rossz karmát generált előző életében ! 30 éve nem zabálok hullákat ! Tiszta a lelkem a testem és a szívem ! A gyomrom nem temető ! Érdemes átgondolni az élet miértjét ! A vegan életmód az eggyetlen igaz út ! Kövesd !

  2. Én is igy gondolom és igy élek. Nincs jogunk állatokat kihasználni és legyilkolni csak hogy teletömjūk a hasunkat. És a vágohidak, Sátáni dolog.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.