Most olvasott cikk
Joaquin Phoenix Golden Globe-díjat nyert, a beszédében a veganizmust is megemlítette

Joaquin Phoenix Golden Globe-díjat nyert, a beszédében a veganizmust is megemlítette

Joaquin Phoenix Golden Globe díjátadó

A Golden Globe díjátadó rendezvényen a „dráma” kategóriában Joaquin Phoenix nyerte el a Legjobb Színész díjat, a Joker című filmben alakított főszerepéért.

A már hosszú ideje vegán színész azzal kezdte, hogy megköszönte a HFPA-nak (Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége), hogy “felismerte és elismerte az állattenyésztés és a klímaváltozás közötti kapcsolatot.”

“Ez egy merész lépés volt, hogy növényi alapúvá tették az estét.”

Idén a 77. Golden Globe-gálát rendezték meg, ahol a menü teljesen vegán volt. A menüváltozást a múlt héten tették közzé, az utolsó pillanatban módosították. Ez is hozzájárult a rendezvény azon törekvéséhez, hogy minél jobban óvják a környezetet.

„Először halat terveztünk a menü részeként. Ám ezután összeültünk a Szövetséggel, és úgy döntöttünk, a változtatással pozitív üzenetet közvetítünk. Ez a legelső Golden Globe, mely teljesen vegán lett”

– mondta egy interjúban a Beverly Hills főszakácsa, Matthew Morgan.

„A klímaválság körülvesz minket, és elgondolkodtunk a jövő éven, és a következő évtized sorsán. Így hát közösen eltöprengtünk azon, mit tehetnénk a változás jeleként”

– nyilatkozta a HFPA elnöke, Lorenzo Solia.

Joaquin, a vegán aktivista

Korábban már egy fajizmus elleni kampányban is részt vett. A színész három éves kora óta vegán.

„A testvéreim és én szemtanúi voltunk, hogy milyen kegyetlenséggel ölik meg a halakat. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy ez olyasvalami, amiben mi nem szeretnénk részt venni és támogatni sem akarjuk. Számomra ez egyértelmű. Nem szeretnék fájdalmat okozni egyetlen érző lénynek sem!”

A kétszeres Golden Globe-díjas színész ezt a platformot is felhasználja arra, hogy az állatvédelem mellett kiálljon.

Phoenix más, hasonló témákra is felhívta a figyelmet a gálán, például az ausztrál erdőtüzekre, megemlítve más hírességek nevét, akik szintén nevüket adták a környezetvédelmi ügyhöz.

„Igazán szép dolog, hogy ennyi ember jókívánságát küldi Ausztráliának, de ennél többet kell tennünk. Felelősséget kell vállalnunk, és magunkon kezdeni a változást! Semmi szükség arra, hogy magánrepülőkön utazgassunk Palm Beach-re és vissza.”

Phoenix a legesélyesebb színészek közt szerepel, akik közül valaki elnyerheti a Legjobb Színész Akadémia kitüntetését a jövő hónapban.

(via)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.