Most olvasott cikk
Jerome Flynn szerint a malacok elgázosítása a legszörnyűbb dolog, amit valaha látott

Jerome Flynn szerint a malacok elgázosítása a legszörnyűbb dolog, amit valaha látott

A Trónok harca vegán sztárja narrálja a Viva! legújabb videóját, amiben erről a kegyetlen gyakorlatról, a malacok elgázosításáról rántják le a leplet.

A népszerű Trónok harca című sorozatban Bronnt alakító Jerome Flynn évek óta vegán. Ezzel az alkotás szereplői között egyébként nincsen egyedül.

Filmes karakterének állandó társa, a Tyrion Lannistert játszó Peter Dinklage neve is rendre felbukkan a legismertebb vegán világsztárokat gyűjtő listákon, és a legújabb világsiker, a The Last of Us Ellie-jét, a Trónok harcában pedig a harcias Lyanna Mormontot játszó Bella Ramsay is a veganizmus követője és hírnöke.

A színész a narrátora a Viva! legújabb videójának, amelyben az állatjogi szervezet az Egyesült Királyságban szinte kizárólag, de a világ más részein is előszeretettel alkalmazott elgázosításnak a borzalmait igyekszik bemutatni, hogy így tudatosítsa az emberekben a döntéseik következményét.

Jerome elmondása szerint a videóban látható felvételek a legfelkavaróbbak között vannak, amit valaha látott.

Csak nézz rájuk. Láthatod a rettegést és a kétségbeesést a tekintetükben. Minden szempontból, ami számít, ugyanolyanok, mint mi, mégis fájdalomtól üvöltve töltik életük utolsó perceit, miközben elgázosítják őket

– mondja a színész a videóban.

„Tényleg megéri egy gyors kajálás az ő szenvedésüket?” – teszi fel a költői kérdést.

Egyre többen szólalnak fel a malacok elgázosítása ellen

Aki számára a látottak nem szolgálnak elégséges bizonyítékkal az állatok által átélt elképesztő kínokra, az a Direct Action Everywhere információs weboldalán tájékozódhat a vágóhidak falai között zajló iszonyatról.

A szervezet a hónap elején egy amerikai hipermarket falára vetített rejtett kamerás felvételeket, amelyeken szintén az elgázosítás folyamatán áteső malacok szenvedései voltak láthatók.

A kezdeményezésükkel azt szerették volna elérni, hogy a Costco, a népszerű hipermarket megszüntesse az együttműködést a Smithfiled Foodsszal.

A malacok elgázosítása azért is kegyetlen – azon túlmenően, hogy akaratuk ellenére és szükségtelenül ölik le őket –, mert a 80-90%-os sűrűségű szén-dioxid, amit ezek a szűk ketrecbe zárt állatok a gázkamrába leeresztve belélegeznek, nedves felületen savat képez.

Vagyis a disznók szemén, torkában, tüdejében képződő sav szó szerint belülről égeti szét az állatokat, miközben a ketrecnek feszülve, elképesztő kínok között szenvednek akár egy percen keresztül is, mielőtt végül elpusztulnak.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.