Most olvasott cikk
Jeremy Clarkson nem alszik jól, mielőtt vágóhídra viszi malacait

Jeremy Clarkson nem alszik jól, mielőtt vágóhídra viszi malacait

A vegánoknak és a zöld mozgalomnak folyamatosan beszólogató hobbigazdálkodó elmondása szerint mindig nagyon rosszul alszik, mielőtt a vágóhídra viszi az állatait.

A Top Gear közismert műsorvezetője az utóbbi időben farmerkedik. Nem azért, mert kényszerítik rá, vagy mert muszáj, egyszerűen ehhez volt kedve. A gazdálkodói élet rejtelmeiről és megpróbáltatásairól az Amazon Prime-on futó Clarkson’s Farm című dokumentumsorozatban számol be.

A The Sunday Times állandó publicistája a napokban – tőle szokatlan módon – érzelmes írással jelentkezett, megkockáztatva, hogy „férfiatlan” színben tűnik majd fel az olvasók előtt.

„Persze érzem, hogy rám vallana, ha azt mondanám, hogy jól szórakozom, amikor a vágóhídra viszem az állatokat. De sok más gazdához hasonlóan én sem élvezem. Egyenesen gyűlölöm. Sohasem tudok jóízűen aludni a távozásukat megelőző éjszaka, és egész úton a vágóhíd felé olyan érzés, mintha egy krikettlabda lenne a gyomromban. Amikor itt a búcsúzkodás ideje, egy kicsit mindig férfiatlanná válok” – olvasható a legfrissebb cikkének bevezetőjében.

Hogy a nem olyan régen még a vegánok nem létező szexuális életéről viccelődő műsorvezető mire gondolt pontosan, amikor a szükségtelenül lemészárolt állatok felé irányuló empatikus érzelmeket férfiatlannak titulálta, arra nem tért ki részletesen.

Elmondása szerint a birkákkal és a tehenekkel is ez volt a helyzet, és most a malacokkal is ugyanez van.

Clarkson mindezt annak ellenére teszi, hogy jól tudja, még talán veszít is az üzleten a mostani disznóhúsárak mellett. Viszont annak ellenére, hogy az elválás alatt férfihoz nem méltó módon elérzékenyül, azt is jól tudja, hogy az állataiból készült sonka, kolbász és felvágott sokkal jobb kedvre fogják deríteni.

„Tudom, hogy gazdálkodni próbálok, a gazdák pedig ezt teszik. És tudom azt is, hogy élvezni fogom a bacont és a sertésszeleteket, amiket végül kapok. De nem egyszerű hét boldog és egészséges malacot erdőszéli otthonukból a halálukba vinni. Különösen most, miközben a disznóhús ára ilyen alacsony, szóval szinte biztos, hogy rosszul jövök ki az egészből” – olvashatjuk a publicistától.

Jeremy Clarkson szerint az elgázosítás humánus megoldás

Jeremy egészséges és boldog malacait elgázosítják, ami a műsorvezető elmondása szerint „humánus” módszer, bár ez köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Eltekintve attól a nem jelentéktelen ténytől, hogy a humánus vágás csak egy mítosz, az elgázosítás még a rendszeresen alkalmazott módszerek között is különösen kegyetlen, mivel az állatok szenvednek a gázkamrában, mielőtt végül elpusztulnak.

A műsorvezető rendszeresen beszól a vegánoknak és a környezetvédő aktivistáknak, de keresetlen szavaival megtalálta már Sir David Attenborough-t is. Legutóbb a farmján üzemeltetett étteremmel kapcsolatban került a hírekbe, amit az oxfordshire-i tanács döntése alapján be kell zárnia.

A farm bővítésének megakadályozása egyeseknek annyira nem tetszett, hogy a tanács tagjai közül volt, aki halálos fenyegetést is kapott.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.