Jenna Ortega felhagyott a növényi étrenddel a Wednesday forgatása alatt

Jenna Ortega

Jenna Ortega saját elmondása szerint nem tudta tartani a szükséges tápanyagbevitelt, így újra elkezdett halat enni.

Hatalmas siker a Wednesday című sorozat a Netflixen. Magyarországon jelenleg ez a legtöbbet megtekintett tartalom a népszerű streamingszolgáltatón, így akik előtte esetleg nem ismerték Jenna Ortega nevét, azok mostanra már biztosan találkoztak vele valamilyen formában.

A gót stílus szótári definíciójaként jellemezhető Wednesday Addams nem túl kedélyes személyiség. Mosolyogni nem sűrűn látjuk, humora pedig sötét, morbid, tökéletesen alkalmas arra, hogy ellenségeket szerezzen vele magának az ember. A karaktert alakító Jenna Ortega viszont egy nagyon közlékeny, szerény, szerethető jellem, derült ki a WIRED Autocomplete elnevezésű online interjújából.

A videóból azt is megtudjuk, hogy Jenna régóta tartó vegaznimusát volt kénytelen feladni a sikeres sorozat forgatása alatt, Romániában ugyanis az étel szerinte „nagyon más”.

„Nagyon hosszú ideje voltam vegán, de befejeztem a veganizmust, amikor elmentem Romániába a Wednesdayt forgatni, mert nagyon más ott az étel, és úgy gondoltam, hogy nem tudom fedezni a tápanyagszükségletemet, ezért elkezdtem újra halat enni. Szóval most peszkatáriánus vagyok” – magyarázza Jenna a helyzetet.

Arra vonatkozóan nem kapunk információt, hogy a hiányos tápanyagbevitelre esetleg orvosa figyelmeztette egy lehetséges egészségügyi veszély fényében, mindenesetre furcsa, hogy egy ekkora költségvetésű produkció esetében nincs mód a főszereplő táplálkozási igényeinek megfelelő koszt biztosítására – ahogy azt néhányan kommentben is megjegyezték.

A reagálók között feltűnt pár román lakos is, akik együttérzésüket fejezték ki a színésszel, hiszen elmondásuk szerint ők személyes tapasztalatból tudják, hogy milyen szegényes a vegán felhozatal az országban. A román konyha – hasonlóan a magyarhoz – nagyon erősen a húsos ételekre épül.

A növényi táplálkozás minden szükséges tápanyaggal ellátja a testet

Nagy valószínűséggel nem fogunk részleteket megtudni Jenna Ortega vélt vagy valós tápanyaghiányáról, vagy hogy miért éppen a hal az, amit visszavezetett az eddigi növényi étrendjébe, de azzal kapcsolatban semmilyen kétség nem merülhet fel, hogy a jól összeállított növényi étrend minden szükséges tápanyaggal ellátja a testünket és az élet minden szakaszában bátran fogyasztható.

(Plant Basd News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.